Следва

Дизайн за вдъхновение: Къде се подстригват японците. 8 изумителни фризьорски салона

Love to quote: 12 зареждащи цитата за по-богата седмица от Бьорк

Тя отново е пред погледа ни, но този път на фокус са изказванията ù, от които винаги прозира искреност, емоция и тайнствена мъдрост, които искаме да споделим с вас...

Celebrities преди 8 години

Вчера в рубриката Art Act се опитахме да разгадаем част от Вселената Бьорк и вдъхновени от нейното изкуство, проследявайки като на филмова лента всички нейни емблематични моменти от личния ù и професионален свят, днес се зареждаме с някои фантастични нейни мисли, от които прозира искреност, емоция и тайнствена мъдрост.

"Това, което правят жените, е невидимо и често остава недооценено!"

"Ако можете да направите природата и технологията приятели, то тогава можете да сприятелите всички, да запазите всички непокътнати. Това е, което жените правят често – те са лепилото между много неща. Не само като артисти, но каквато и да е професията им: в офиса или като домакини."

"В известен смисъл, аз преоткрих музиката, защото толкова е магически начинът, по който може да ти въздейства; когато преживявате много труден момент, тя е единственото нещо, което може да ви спаси. Нищо друго. И това е така, наистина е така."


"Ако не вложиш душа в музиката, тя няма душа. Не можеш да разчиташ на компютър, или на цигулката, или на китарата да го направят вместо теб. Няма да стане."

 

"Мисля, че всеки е бисексуален в една или друга степен; всичко е въпрос на това дали ще избереш да признаеш този факт и да го приемеш. Лично аз мисля, че да избираш между мъже и жени е като да избираш между торта и сладолед. Трябва да си луд, за да не опиташ и от двете след като има толкова много вкусове."

"Много често излизам на разходка и пея. Това е, когато откриеш ясна перспектива за нещата и когато има смисъл в този конкретен момент. Става дума за това усещане."


"Искам да подкрепя младите момичета, които сега са в 20-те и да им кажа: Вие не си въобразявате. Трудно e. Всичко, което един мъж казва веднъж, вие трябва да го кажете пет пъти. В днешно време момичетата се сблъскват с различни проблеми. Аз съм виновна за едно нещо – след като бях единственото момиче в различни банди в продължение на 10 години, аз научих, по трудния начин, че ако искам да осъществя моите идеи, ще трябва да се преструвам, че тези идеи идват от мъжете. Станах много добра в това и дори сама не го забелязвах. Просто нямам его. Това не ме притеснява толкова. Просто искам всичко да е наред. Не казвам нищо лошо за момчетата, които свириха с мен в бандите, защото всички те са страхотни, креативни и правят невероятни неща сега. Но аз идвам от поколение, където това беше единственият начин нещата да се случат. Така че, трябва да се правя на глупава, да влагам пет пъти повече енергия, и след това се получава."

"Има определени емоции в теб, за които дори и най-добрият ти приятел не може да ти симпатизира. Но в един момент откриваш точната книга или точния филм, където преоткриваш себе си. И всичко се нарежда."



"Аз съм фонтан от кръв. В обвивката на женско тяло."

"Природата е нашият храм."


"Изглежда, че светът е движен от това, което вижда окото. Градовете се строят, за да изглеждат добре, но те звучат зле… Правят телефони, които изглеждат добре, но по тях се чуват отвратителни неща. Мисля, че е време и другите сетива да се почетат."

"Не трябва да позволявате поетите да ви лъжат."



More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.