Следва

Активна Неделя

Сложните аргументи в колекцията на Радостина Радичкова-Роди

На 18-ти, Сряда, есенно-зимните етюди на иначе мартенската вечер преминаваха покрай удобно настанените по...

All fashion преди 15 години

На 18-ти, Сряда, есенно-зимните етюди на иначе мартенската вечер преминаваха покрай удобно настанените по легла и столове гости в Червената къща.

Еклектични съчетания на материи и цветове, силно внимание към женските форми, много подплънки, вдъхновение от Ренесанса, но с устремен поглед към бъдещето, колекцията Есен-Зима 2009/10 на дизайнера и стилист Радостина Радичкова–Роди показа, че и у нас модните събития могат да се случват навреме.

В тон с чуждите си колеги Роди представи своята позиция за новия сезон, в който на преден план личаха цветните клоунски мотиви. Сложните детайли от нестандартни материи, големите плохи, буфан ръкавите и много тесните поли, силното присъствието на черното и бялото като акцент и асиметричните кройки станаха част от модата, която се случва на родна почва. Успешното представяне просълзи Роди, а тесният кръг гости засвидетелства уважение и подкрепа на още един български творец.

Сред приятелите на Роди бе и дизайнерката Вероника Вапирова, която изуми присъстващите с клин LV Stephen Sprouse collection.

More All fashion