Следва

Коледен аутфит - 10 пъти ДА и 10 пъти НЕ в избора на дрехи за голямата вечеря

Любима Мания - Кафето

Топлата тъмна напитка в чашите рано сутрин има толкова дълга история...

All About Life преди 8 години

Топлата тъмна напитка в чашите рано сутрин има толкова дълга история. Денят на две трети от човечеството не може да започне без кафе. А често, в различни епохи или по традиция, не може и да завърши без най-вкусната сгряваща течност на земята. Трудно е да се сетим кога за първи път сме го опитали, но е факт, че денят ни стартира по традиция така: една трета от чашата кафе, задължително, една трета мляко, по желание, и списание.



Една следобедна разходка на домашния любимец в огрения следобед вчера, ни отведе право в царството на Негово Величество Кафето. Често минаваме забързани по булеварда, без да се огледаме, и някак досега това ново и много симпатично място е успявало да ни убегне. Малък, кокетен кафе бутик, в който се поместват всички необходими съставки на удоволствието - от кафе на зърна, до различни видове капсули, много вкусове, кафемашини и аксесоари за кафелюбители от най-висок клас.

Погледът ни шари по рафтовете и не знаем откъде да започнем, от подарък за любимите по празниците или просто чаша от ароматната напитка, за да поседнем и да се огледаме хубаво.



Решаваме да пробваме известното Nespresso, за което сме чували толкова много. Питат ни колко силно желаем да е и разбираме, че освен с различни аромати, разполагаме и с близо 12 степени на сила на любимата напитка. Капсулирали автентичния вкус и аромат на най-качествените сортове в малки кутийки, побиращи се в затворена длан. Английски стил и класа, достоен за възхищение. Изпиваме бавно, на малки глътки своето Nespresso и жадни за още и още се втурваме да избираме подаръци.



Да не се влюбиш поне веднъж в живота си в Cafes Richard е като да не искаш да видиш Айфеловата кула или да не обичаш макарони - с една дума невъзможно. Затова пакет от него задължително се озовава под елхата ни. Най-новата колекция аксесоари от Illy са една невероятна творба на Йоко Оно. Седем порцеланови чаши, шест от които ни разказват своята “трагична история” и седмата, която е “цяла” за да се донесе равновесие. Dallmayr предлагат специален подаръчен комплект от 12 вида чай в дървена кутия за съхранение. Още нещо, което ще се помести под елхата.



Поръчваме си и по чаша горещ шоколад на тръгване. Мястото под коледната елха е запълнено, а оттук нататък ще подхранваме любовта към кафето, огромна и споделена, с разнообразието от вкусове на Kafe Mania. И ще се връщаме за да опитваме нови и различни вкусове, които после да си отнесем у дома и да споделим с любимите хора.





 


Kafe Mania е прекрасно и уханно ново място, за гостуване в което няма неподходящ момент от деня, особено ако обичаме ДОБРО кафе!
Бул. Черни връх 25
И онлайн тук.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.