Следва

Новите колекции: Alexander Wang, Pre-Fall 2016

Стил урок на седмицата: Този капризен герой - костюмът с двуредно закопчаване

Костюмът с двуредно закопчаване е не просто капризен за носене, но и поема ролята на огромно предизвикателство, готово с един единствен замах да развали грижливо градената визия...

All fashion преди 8 години

Костюмът с двуредно закопчаване, толкова любим на блогърите и стрийт стайл момичетата напоследък, е не просто капризен за носене, но и огромно предизвикателство, готово с един-единствен замах да развали грижливо градената визия. "Капризът" му идва от пропорциите - повечето редове около талията оптически придават обем на силуета, а ако не разполагаме с необходимия висок ръст, който да компенсира "неточностите", силуетът потъва надолу.

Панталонът също е от голямо значение - понеже сакото е дълго и пада свободно, долната част на аутфита също трябва да кореспондира по дължина, а тя трябва да е максимална. Пример за подобна грешка в пропорциите сме показвали с блогърката Кристина Базан, където очевидно дългият блейзър и скъсеният панталон не стоят добре един до друг.



Разбира се, обратното правило също важи - в редките случаи, когато сакото е скъсено, дължината на панталоните също намалява.

Веднъж разбрали "особеностите" на двуредното закопчаване, е време да се поглезим с няколко страхотни стрийт стайл примери, включващи монохромни съчетания в неутрални и пастелни цветове, както и мотиви от райета и карета...



 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.