Следва

Една одисея в космоса. Или стилът на Дейвид Бауи в снимки

Новите колекции: Lanvin, Pre-Fall 2016

Уволнението на Албер Елбаз от Lanvin очаквано се оказа скандал и вече е предмет на съдебни спорове...

All fashion преди 8 години

Уволнението на Албер Елбаз от Lanvin очаквано се оказа скандал и вече е предмет на съдебни спорове. Да съди бившите си работодатели реши не самият дизайнер, а верният му екип. Което прави удивителен факта, че освен тези си действия, те са намерили време и да работят над новата колекция.

Процесът по замяната на Албер Елбаз в Lanvin обещава да е дълъг: засега няма никакви очевидни кандидати за овакантеното място, а малкото останали сили на целокупния екип сериозно страдат от неразбирателства (в това число и съдебни) с ръководството на модната къща. Все пак животът продължава, и колекциите, независимо от всичко, трябва да продължат да излизат. Резултатът от първите няколко месеца без творчески шеф вътрешният дизайнерски екип представи преди няколко дни. И остави моментът с лекото, но много приятно учудване, че в тези смутни за фирмата времена, нейните сътрудници не само са намерили време за същинската работа (защото все по-често напоследък слушаме за вдигнати бунтове срещу собственици на компании в бранша), но и да измайсторят колекция, неотстъпваща по качество на онова, което бе създавано под ръководството на големия Елбаз.

Основните зададени принципи на работа включват максималистка любов към всичко и веднага, съблюдавани щателно, плюс, без да е трудно да се забележат, някои познати ни моменти от предишни колекции на къщата. Пак в обръщение са номадските образи, главни персонажи в есенно-зимната колекция. Но теракотените и пясъчни тонове, огромните плащове-пелерини и харем-панталоните тук се сгодяват с напълно неочаквани елементи: от викториански пищни блузи до подплатени рамене ала 80-те.

Някои неща изглеждат като събирани от десетки други, предварително накълцани на парчета: космати пъстри шуби — от други шуби, сложни топове и блузи — от драпирани парчета плат, прилични на пердета. Само така може да се обясни това, че крупните черно-бели точки се оказват редом до потоци от райета, а белите волани - в комбинации с тип царски халати от кадифе.

Точно както при Албер Елбаз, пълният безпорядък обезпечава абсолютната хармония. Така че, току виж, новият креативен директор може и да не се налага да се търси по други модни къщи, подходящият човек, съвсем неочаквано, най-вероятно вече е вътре в пределите на Ланвен.

More All fashion