Следва

Много сладка двойка: Кристиано Роналдо и Алесандра Амброзио за GQ

Новите колекции: Acne Pre-Fall 2016

Колекция, посветена на бунта на младите, показана в салон за физкултура. Точно така изглежда концепцията на Йони Йохансон, шеф-дизайнерът на шведската ACNE...

Fashion преди 8 години

Колекция, посветена на бунта на младите, показана в салон за физкултура. Точно така изглежда концепцията на Йони Йохансон, шеф-дизайнерът на шведската ACNE, да представи междусезонната есенна колекция на бранда: изтъркан паркет, бели стени и висилки по стените на салона на съвсем истинско училище.

Грънджът не излиза от мода в последните няколко години, и дори и да се позагубваше в превода на някой сезон, на следващия непременно се връщаше. Но новата колекция на Acne Studios не може да се нарече съвсем гръндж - въпреки че дрехите определено са обединени от бликащата отвътре им енергия на протеста. Героините на Йохансон са подрастващи тънки същества, въставащи срещу света, построен и натрапен им от възрастните. Гигантска степен на сериозност, съчетани с едро позиционирана символика - например огромна златна звазда на обемен червен пуловер или огнени езици, "обгарящи" обикновена черна рокля.

Дори и ансамблите, на които отначало бихме лепнали етикета консервативни, да речем вид въплащение на родителската фигура, против която се бунтуват младrтe, при подробно вглеждане се оказват далеч не така прости. И макар че бежовият цвят отива на мнозина, тази част от колекцията изглежда буквално съшита наново от старите пижами на дядо.

More Fashion