Следва

Комбинезон: Уютен, топъл, шоколадов

Седмица на висшата мода в Париж: Giambattista Valli Haute Couture, пролет 2016

Обсъждайки надълго и нашироко темата за висшата мода и мястото й в съвременния свят, не би било редно да...

All fashion преди 8 години

Обсъждайки надълго и нашироко темата за висшата мода и мястото й в съвременния свят, не би било редно да пропуснем още един добър пример от последната седмица на модата пролет 2016, а именно този на Джамбатиста Вали.

Ако знаем едно сигурно нещо за талантливия италианец, то това е, че той слаба колекция няма. С магически сили, може би, Вали успява да създава необикновени дрехи за едноименния си бранд, линията висша мода, младежката линия Giamba, както и за Moncler Gamme Rouge, където заема поста на креативен директор. И като допълнение на всичко това ще вметнем, че компанията му е независима - намеса на инвеститори няма, нито на монополи от рода на Kering и LVMH, финансите и бъдещето на бранда се диктуват от самия дизайнер. Честно да си признаем, наистина ни е любопитно как успява с всичко това, имайки предвид, че и най-добрите падат под подобно напрежение, като тук припомняме за скорошния случай на Раф Симънс.

И да, въпреки огромната отговорност Вали не просто успява, а триумфира. Както вече споменахме, в тежките за кутюра времена, където повечето дизайнери залитат почти винаги в неправилната посока, лутайки се между правилното и необходимото, Вали показва изключително добра и адекватна колекция. А място за компромис с някое от гореизброените, няма.

Haute Couture пролет 2016 за италианеца означава признание към Париж, градът, превърнал се в негов дом през последните години. Любовта си изразява, разбира се, с цветя, любимият му декоративен мотив, този път обогатен с референции с от четирите най-красиви градини на френската столица Bagatelle, Palais-Royal, Luxembourg и Tuileries.

Дефилето стартира с добре познатите ни 60-тарски мини рокли, богато украсени с органза и бродерии. Някои от коктейлните предложения идват с пелерина, а други с блестящо жабо. Empire силуетът е силно застъпен в чудесни примери от бял шифон и 3-D бродерии. А финалът, подобаващо, е точно толкова непрактичен, колкото се очаква от висша мода дефиле с напудрени сладникави, но въпреки това, очарователни тонове и преливащ тюл в шантави силуети.
 

More All fashion

От нас свободата, от тях - творчеството: The Trackers за View Sofia Fashion Series

All fashion преди 2 дни

Влюбени един в друг и влюбени в модата, те са най-готиното явлениe на модната и арт сцена у нас в последната година. The Trackers бяха първият избор на екипа на View Sofia, когато се запитахме кого искаме да поканим като гост и лектор на старта на View Sofia Fashion Series - поредицата ексклузивни събития очи в очи на експертната модна общност в България. На тяхното "с удоволствие", възкликнахме: "за нас повече", връчихме им новото бижу Huawei Pura 70, и от симбиозата на три сериозни величини се получи прекрасен, смел и супер креативен резултат. 

Roberto Cavalli Resort 2025

All fashion преди 2 дни

Круизната колекция на Roberto Cavalli съдържа всичко, заради което обичаме марката и нейния настоящ креативен директор Фаусто Пулизи, който между другото през есенно-зимния сезон демонстрира неприсъща за модна къща скромност. Тя (скромността) е много деликатно вплетена и в тази негова работа.