Следва

Men's Exhibit: Ансгар Солман - ловецът на живота

"За да те има“ в полза на двойки с репродуктивни проблеми - благотворителна кампания на OLX

Фондация "Искам бебе" и OLX стартират от дата 8-ми февруари благотворителна инициатива под надслова "За да те има"...

Адреси преди 8 години

Фондация "Искам бебе" и OLX стартираха вчера благотворителната инициатива "За да те има".
За какво става дума? Статистиката е жестока, знаем я всички - двойките с репрудуктивни проблеми в България са над 145 000. Като все по-голям процент от тях са изключително млади хора. При това число възможностите за финансиране от страна на Центъра за асистирана репродукция, респективно надеждите на тези толкова много млади двойки просто се топят. 

Като онлайн платформа, която свързва хората, OLX насърчава българските потребители да помогнат на хората с репродуктивни проблеми. Идеята - до 8-ми март, от специално създадения сайт mama.olx.bg си купуваме ръчно изрисувана матрьошка* или 3D картичка. Сами избираме сумата, която да дарим, a посочените цени на символите на кампанията от 5, 10 и 20 лв. са минималната стойност на дарението.



Събраните средства ще бъдат предоставени на фондация “Искам бебе” и разпределени между двойки, които кандидатстват за финансова подкрепа, от днес до 8-ми март на сайта на фондацията iskambebe.bg. Кампанията ще подкрепи с по 5 000 лв. семейства с репродуктивни проблеми, избрани на случаен принцип сред всички, отговарящи на критериите при кандидатстване, сред които: българско гражданство, минимум 2-годишен стерилитет и покриване на поне едно от следните медицински условия: да са изчерпали възможностите за финансиране от центъра за асистирана репродукция (държавен Фонд Ин витро), да са включени в донорска програма (за донорска яйцеклетка) и препоръката за лечението да изисква единствено ин витро процедура, дори да не отговарят на изискванията на Фонд ин витро.


Нели Хаджийска, лицето на кампанията

„Дълго и внимателно обмисляхме какви да са критериите, по които да отсеем двойките - участници в томболата за разпределяне на дарението. Решихме да сме в полза от всички онези, които нямат право на държавна помощ по една или друга причина. И за фондацията, и за OLX е важно да подпомогнем двойките, които изпитват финансови затруднения в желанието си да станат родители“, споделя Радина Велчева, основател и председател на фондация „Искам бебе“.

„Аз винаги открито съм говорила за проблема, дори още докато се борех с него! И мисля, че това е начинът, защото колкото повече се крием и заравяме глави, толкова повече проблемът нараства! Да имаш репродуктивни проблеми не е нито срамно, нито притеснително! Дори напротив – да се пребориш с това е признак на много сила и вътрешна мощ! То е като да пребориш рак или левкемия....Разбира се, питали са ме защо си признавам, че децата са ми ин витро и този въпрос сам по себе си показва колко сме недорасли като начин на мислене“
, споделя Нели Хаджийска, лице на кампанията и популярен ТВ водещ.


Спас Сливков, Нели Хаджийска, Радина Велчева

„Освен че се грижим за увеличаване на семейния бюджет, ние от OLX заставаме и зад социално значими каузи и помагаме да се родят повече българчета. Верни на откритите отношения със своите потребители, направихме процеса по набиране на средства и разпределянето им напълно прозрачен. Брояч на сайта отчита в реално време колко са дарителите, а информация за получилите финансова подкрепа ще бъде оповестена в средата на март отново на сайта на проекта – mama.olx.bg.
, каза Спас Сливков, изпълнителен директор на OLX.

Събраната от дарителската кампания сума ще бъде обявена до края на март, а на колко бебета сме помогнали да се родят ще разберем след 9 месеца.
 

More from View Sofia

More Адреси