Следва

Iwostin

Да преживееш Celine

Като малка видях една дама с перфектно изработена чанта. Тази чанта беше толкова изящна, а жената бешe...

All fashion преди 15 години

Като малка видях една дама с перфектно изработена чанта. Тази чанта беше толкова изящна, а жената беше толкова красива, че тайно й завидях. За красивата коса, за звънкия смях, за обувките на висок ток, за нежната копринена рокля в цвят, който въпреки многото пастели, с които рисувах, не бях виждала, за красивата чанта. Пожелах си някой ден да бъда като тази жена.

Днес, 20 години по-късно, аз смело се самоопределям като подобен тип жена. Пътувам много, обичам много, работя много, колекционирам живопис и хубави чанти, имам много обувки като залагам на комфорта и хубавия look, посещавам екзотични места, вдъхновявам се, смея се.

Смела съм защото ходя на висок ток, спокойна съм защото всичко от което имам нужда е в чантата ми с ярък цвят, женствена съм защото флиртувам облечена в копринена рокля в лимонено жълт цвят.

Колежките ми завиждат, малко, а приятелките ме молят да поиздам от тайната на перфектния аутфит. А тя е толкова малка. Важно е само да я откриеш. Аз я открих в колекцията Пролет/лято 2009 на Celine.



 

Споделих откритието и ето, че сега всички имаме поне по една нежна копринена рокля в гардероба си, която обличаме във всеки удобен момент. Елена има къса рокля в индиго, Габриела има подобна в пепеляво сиво, която си подари за пътуването до Африка. Кристина си купи две защото реши, че си струва да ги колекционира – една в кърваво червено и една в метално сиво. Днес всички сме вдъхновени и се чувстваме истински жени, защото носим възможно най-женствените и фини рокли в София, а и защото сме облечени в едни от най-актуалните цветове за сезона. Изцяло от Celine.



 

Преди три вечери бях на парти. Бях малко притеснена, защото събитието беше официално, щеше да има много хора, все изискани и модерни, ценители на изкуството. Исках да бъда секси, елегантна и модерна и да ми е удобно. Избрах обувки на висок ток, вдъхновени от рисунките на известния модернист Чарли Харпър, творил през 60-те години на 20-ти век. Избрах тези Celine в ярък цвят защото са модерни, елегантни, с внимание към малкия детайл, фини и удобни, забавни.

Габриела също беше на партито и отново със Celine. Красива в стегната рокля в нежно графитено сиво и с обувки с клиновидна форма в бяло с леки препратки към графичните линии, характерни за традиционните африкански къщи. Казах за пътуването до Африка, нали?



 

Ние, модерните жени в София, ежедневно залагаме и на удобни мокасини с подметка тип Opanka, с новите им детайли и разнообразие от различни цветни материали. Отново от Celine.

Относно моята страст – моя чанта - моя крепост, и тя е от марката, която никога не изневерява.
Сега, 20-ина години след случайната ми среща с мистичната дама, знам какво е усещането да имаш перфектната чанта. Тя се казва BLOSSOM и е декорирана с подобрени бодове, които украсяват цялата й повърхност. Основата на този модел е изработена от комбинация между метал, плексиглас и рог. Обичам я заради ярките цветове, които ми напомнят за пролетта, за събуждането на природата. Обожавам я, защото се отличава от повечето чанти. Малките закопчалки от метални топчета аранжирани в грозд-китка печелят с директната препратка към стила Art Deco. Чантата BLOSSOM от Celine е практична и побира всичко нужно - парфюм, телефон, ключове, тефтери, ipod, гримове и др.



 

Вариант на чантата PILLOW е следващата ми мечта - с голяма вместимост, гладки линии и леко тегло, чиито изтънчени прегъвки я правят един от най-модерните модели чанти за градска обстановка. За човек като мен – модернa, но малко ретро, романтична, забързана, много заета, но с радост от удоволствията на живота, няма как PILLOW да не е мечта. Тя е уютна, топла като усещане, мека точно като възглавница. Отличава се с невероятно нежни линии, мека кожа, изработена е от специално обработената ултра лека агнешка кожа (еленова кожа или деним). Ще си я взема в шоколадово кафяво, но цветната палитра на чантата минава още през черно, капучино и сметана. Секси и женствена тази нова чанта се отличава с бяло злато или сребро по катарамите - вдъхновени от бижутата за коса, а медальонът е с щампа на знака на Celine.

Онзи ден седях пред витрината на KULT Shoes в ЦУМ и се наслаждавах на красотата вътре, хванала здраво в ръка чантата си. А когато малкото момиченце спря до мен и ме погледна, аз знаех, че традицията продължава. Което е прекрасно!

www.novea-bg.com

More from View Sofia

More All fashion