Следва

Test Drive: Когато новият PureBOOST X влезе в гардероба ни: Меги

NYFW: Дефилето на Calvin Klein, есен/зима 2016-17

Ако през изминалата зима Сивият Костюм бе една от основните тенденции, то за следващата това се очертава да бъде черният такъв...

All fashion преди 8 години

Ако през изминалата зима Сивият Костюм бе една от основните тенденции, то за следващата това се очертава да бъде черният такъв. Или поне така се надяваме разглеждайки последните творения на Франциско Коста за Calvin Klein, където идеално скроеният черен костюм застава в центъра на колекция есен/зима 2016.

Припомняме, че за настоящия пролетен сезон Коста, както и много други дизайнери, е съсредоточен около пижама естетиката и по-специално слип роклята, но за есента, всичко се върти около костюма. Той идва с леко размъкнати по приятния начин панталони и строго скроени oversized сака. Някои от предложенията идват с декоративни бели шевове, които станаха добро декоративно предложение още през изминалия пролетно-летен сезон 2015. Другата част от костюмите пък са деликатно раирани, но за сметка на това, почти всички ансамбли са съчетани с камизолка, което и категорично заявява, че бельо естетиката ще властва поне още един сезон. Въпреки всичко това цялостното внушение съвсем не е строго, а по-скоро релаксирано. Идеята е подпомогната от небрежно завързаните кожени колани на кръста и свободно падащите тиранти, които добавят чувственост в иначе чисто мъжкия силует.

След костюма, следващият елемент в колекцията е копринената шифт рокля. Тя често е декорирана с кожена яка или пък идва с плисе и изрязан детайл, където важно място заема камъкът ахат.

More All fashion