Следва

LFW: Глем рокът с гумени ботуши на Кристофър Бейли за Burberry есен/зима 2016

LFW: Взривяващата женственост на Сара Бъртън за Alexander McQueen

LFW: Взривяващата женственост на Сара Бъртън за Alexander McQueen

All fashion преди 8 години

Новата колекция на Сара Бъртън за Alexander McQueen е олицетворение на женствеността. Дизайнерката е позната с любовта си към женствения силует и детайла, като и този път част от творенията й се доближават по майсторство в бродериите и изработката на кутюр колекциите.

Дефилето отваря обаче със серия от строги силуети в черно като палта с мъжка кройка и смокинг панталони с преувеличени сатенени ревери, които изглеждат леко неубедително. След тях започват една след друга да валят приказните къси и дълги рокли, разнообразявани на места с кожени тренчове с ръчно изрисувани цветя по тях. Силуетите са ефирни, изработени от най-фината прозрачна коприна и декорирани с множество пайети и бродерии. При декорациите попадат още лакираните щраусови пера и сюрреалистичните символи като джобен часовник, пеперуда, конска подкова, очи и устни.

Контрастът между тежките вечерни рокли и романтичните, красиво движещи се рокли, ясно се забелязва. И въпреки това, тежките апликации по първите не пречат на деликатността на вторите, а вървят в синхрон, за да завършат дефилето с цели три наподобяващи завивка пухени якета, отново богато декорирани с флорални мотиви.
 

More All fashion