Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

MFW: Дефилето на Prada есен/зима 2016

Безспорно една от най-добрите колекции от миланската седмица на модата есен-зима 2016 е тази на Prada. Силни, с...

All fashion преди 8 години

Безспорно една от най-добрите колекции от миланската седмица на модата есен-зима 2016 е тази на Prada. Силни, с много смисъл и необикновени, госпожа Миуча споделя за дизайните си: "Трябва да разберем кои сме днес. Всичко в колекцията е символично. Тя е като колаж от щастие и болка, от това дали се чувстваме красиви, от това, което изпитваме, когато имаме любов в живота си и когато нямаме. Мисля за нея като за някого, който изсипва всичките си дрехи на пода сутрин, чудейки се какво да облече." А в бележките съм самото дефиле е написано: "Женската природа е сложна и неизказана... Като руски кукли поставени една в друга."

Голяма част от визиите са допълнени с бели моряшки шапки и закачливи дрънкулки вместо аксесоари около врата и талията. В духа на моряшката тема се забелязват красиво скроени палта, допълнително декорирани със златни котви по токчетата на съчетаните към тях обувки. Други визии пък имат чисто пиратско настроение - като тези с високите боти с връзки и корсети около талията.

Стайлинг решенията включват и плътни чорапогащи в принт, кожени якета и поли, грубовати боти, декорация от кожа с косъм и ръкавици почти до лактите. Присъстват още и много графични принтове като тропически флорални мотиви, пустини с кактуси и заснежени ски курорти. Всеки един детайл допълва по елегантен начин темата за женската уникалност, за което и благодарим на госпожа Прада.
 

More All fashion