Следва

Ивелин Попов стана баща за втори път

Жени в черно... Виктория от Cat Shot Tattoo Shop

Чуваш татуист и си представяш висок тъмнокос...

Други преди 8 години

Чуваш татуист и си представяш висок тъмнокос непознат, целия нашарен в различни символи, знаци и рисунки. Да, ама не винаги е така. Отбиваме се в един от безистените на Славейков и се намираме пред Cat Shot Tattoo Shop CSTS. Отвътре ни посреща усмихнатата Виктория. Уютното тату студио, сгушено там, е от скоро. И след като лично го пробвахме, тоест и ние влязохме леко разтреперани с въпроса дали ще боли, ни хареса да си поговорим още малко с първата жена татуист, на която попадаме. Макар че сме чували за съществуването им, те леко остават в сянката на силния пол. Представяме ви Виктория, една млада и талантлива жена, татуист!



Ако не се занимавах с татуиране, сигурно щях да...
стана професионален танцьор, да обучавам млади таланти, със сигурност щях да насоча цялата тази енергия в нещо с изкуство. До ден-днешен още не знам дали татусите са  призванието ми.

Първата татуировка беше... "Ludo, je t'aime mon amour" върху крака на една приятелка пънкарка, в къщата на неин приятел пънкар. После татуирах и него. След това приятелите му, и така започна веригата.

Често ме питат...
"За какво служи тая тенджера в студиото? (автоклавът)"; "Ще боли ли?", "Кога мога да се изкъпя?"; "Какво ще се случи с татуса в случай, че наедрея, мисля да качвам мускулна маса 20 кила?"...



Не спирам да развивам... качествата, които притежавам. Не е важно да си най-добрият, важното е да си по-добър от вчера! Във всяка сфера.

Любимият ми стил е... 
black and grey... реализъм.

А ти по себе си имаш татуировки...
13 на брой.

Смисълът в татуирането е...
още от племената, знаем че всеки поставен символ върху кожата разказва за даден момент от историята на човека, който го носи. Поставянето на символ върху кожата за мен е като вечен амулет. Татуировката показва характера на човека. Знам че напоследък това виждане тотално се е изменило и вече масово се правят татуировки без значение - просто красива рисунка, трайбъли, които да оформят мускули и цветя, които да се извиват по женските форми. Който както го усеща. Вече всеки втори има татус, не е интересно просто да имаш татус, по-важно е какъв татус имаш. Моето виждане е, че колкото по-задълбочен смисъл се влага в една картина, толкова повече интерес буди притежателят й. И да - вече все по-свободно се приемат хората с татуси, но за мен винаги ще си остане твърдението, че хората с татуировки носят в себе си нещо "ъндърграунд" (лични наблюдения), пък те нека си стават лекари и адвокати. Не казвам, че има смисъл от татуирането. Всеки, който го е изпитал, има нужда да го изпита пак. Без една можеш, с една не.



Имаш ли любими татуисти... имам, имам! Ден Яковлев и Тимур Лусенко. И Костас Баронис Проки, Виктор Португал, Самохин...

Сутрините ми започват... с песен! После танц! После кафе! После закъснение...

А вечерите завършват... с излизане за по една бира, пак танци, малко викане и някоя нова история. Или директно прибиране вкъщи за книжка и чайче, зависи в какъв период съм.

Мечтая си за... едно пътешествие до манастира Ват Банг Пра, може би за 14-та татуировка! Искам да го посетя март месец, когато там тече фестивалът на татуировката. Вярванията за татуирането там все още не са се загубили. Монаси татуират мантри на хора от цял свят без пари, само срещу дарове като цветя, цигари, кафе, сладки. Защото за тях поставянето на мастило под кожата е нещо свещено! Имаш право да избереш какво ще носиш върху кожата си единствено от платно, изписано с мантри, всяка една - с уникално значение. Не можеш да отидеш с шаблон, приготвен от вкъщи, с риба или корона и да искаш да ти го татуират. Татуировката, която си избереш, трябва да бъде поставена на специално място, за да изпълнява функцията, за която е нарочена. Освен това тактиката на татуиране си е цяло изпитание.



Представям си се след десет години... как варя лютеница на двора на къщата, която ще имам. Майка на 2-3 деца и мъжът ми, който да си ме пази и уважава. Ще имам двама стажанти, които ще са много добри, кадърни и честни, и ще ми помагат със студиото, за да мога аз да си варя лютеничката и да си гледам дома. Ахаха!

Предимствата на това да си жена татуист са... ами търсят те доста жени, които не могат да се отпуснат пред мъж за някои места. Ако мога да го нарека предимство. Други си мислят, че щом съм жена, самият процес трае по-леко, че работя по-нежно, и не на последно място, си мислят, че щом съм жена, изпипвам по-детайлно нещата. Няма такова нещо. Добрият артист си е добър артист, няма мъж, няма жена. Въпрос на личен избор.

А недостатъците... докато бях начинаеща, изобщо не беше предимство. Гледаха доста скептично на работата ми, не заради това, че съм начинаещ, а заради това, че съм момиче! По принцип би трябвало да имаме равен старт, никой не се е родил научен.



Татуирането за мен е... 
начин да отпуснеш напрежението и да укротиш духа. Някакъв начин да изразиш себе си.

Ако можех за един ден да съм, когото си пожелая, бих била... Лорън Хил (примерно), не че съм й фен, но искам да съм на сцена, публиката да пее с мен и да направя stage diving!!!

Разбирам, че съм се справила добре, когато... и аз не си намеря кусури.

Най-трудно ми е било... в пубертета! Хаха! И малко след това. После малко влязох в релси. Бях безразсъдно хлапе, но тогава ми се струваше, че не правя нищо кой знае какво. Сега, като се сетя, само цъкам с език.

В началото... 
бях страхлива и неуверена.

А сега... всичко, което лети, се яде:)


 
А ето и къде се намира Cat Shot Tattoo.

More Други