Следва

Най-сладката наслада за небцето... чийзкейк с крема сирене

3+3 въпроса към едно градско момче: Боян Дечев

Споделя, че иска инстаграмът му да наподобява този на Father John Misty и да се снима навсякъде с телефон в ръка...

All About Life преди 8 години

Той носи онова западно усещане, но без излишно напрежение. Идва му някак отвътре и е живото въплъщение на онези готини мъже с бради, които гледаме по списания и мечтаем да срещнем. Е, момичета, на вашето внимание: Боян Дечев, на 28 години. През деня се подвизава в IT компания, а вечерите - с китара или питие в ръка, някъде из центъра на София. И сигурно вече се чудите къде може да срещнете този градски мъж - ще ви дадем още един hint: Боян свири в българската indie-rock група Jin Monic, които на 4-ти април издават дебютния си албум. Така че не е трудно да предположите, че стилът му е вдъхновен от западните музиканти, а неговите must-have в гардероба са кожено яке и сиви Converse-ки. Споделя, че иска инстаграмът му да наподобява този на Father John Misty и да се снима навсякъде с телефон в ръка... Ах, тези хипстъри!

V.S. Кога усети, че се влюбваш в музиката?
Б.
Не мога да си спомня момент от съзнателния ми живот, в който да не съм обичал музиката и да не съм имал нужда от нея.

V.S. Какви емоции те връхлитат секунди преди сцената и след като слезеш от нея?
Б.
Преди да се кача е леко притеснение, примесено с превъзбудено очакване. На сцената е еуфория и страст. А след слизането от сцената, особено ако е бил добър концерт, е като след страхотен секс.

V.S. Каква музика е София?
Б.
За мен музиката на София се променя от ден на ден и от сезон на сезон. Понякога e "Остава". Понякога e indie rock, след това jazz. Точно в този момент София вечер ми звучи като True Affection на Father John Misty и като Summertime Girls през деня.

V.S. Кои са нещата, които най-много харесваш в София?
Б
. Малката indie сцена, която се пробужда в момента. Ресторантчетата, барчетата и заведения разпръснати в центъра на града. Парковете, Витоша, концертите, филмовите фестивали, културните събития. И най-вече хората, с които съм се обкръжил.

V.S. Къде можем най-често да те срещнем?
Б.
Ако е хубаво времето и е неработен ден - с Kindle в ръка в Южен Парк.

V.S. Пристрастен си към...?
Б.
Изключително трудно се пристрастявам. Музиката е най-близкото нещо, което имам до психическа и физическа зависимост. Вниманието и интересът ми рядко се задържат на едно и също място дълго време. Но съм открил и някои други неща, към които се връщам, независимо колко време минава - книгите, хубавото вино, китарата.


 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.