Следва

С един клош напред

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Последната седмица, в която Sofia Fashion Week се вихри на подиума в хотел Маринела, се чудим дали да се смеем или да плачем...

All fashion преди 8 години

Sofia Fashion… катастрофа?!
Неведнъж сме споменавали, че българските модни събития ни забавляват най-силно. Но последната седмица, в която Sofia Fashion Week се вихри на подиума в хотел Маринела, се чудим дали да се смеем или да плачем... и май повече клоним към сълзи.
Неуспешни опити за оригиналност, потресаваща липса на вкус и никакъв усет за стил – от моделите до водещите и изпълнителите, като Гери-Никол, които се подвизаваха в най-нелепите ансамбли.
И тъй като не знаем откъде да започнем, а и къде ще му излезе края, понеже българската Седмица на модата ни предостави непресъхващ извор от катастрофи, оставяме по-острите коментари на вас, а ние можем само да ви подшушнем, че колекцията за бельо (The Secret Garden Show) е вдъхновена от Victoria’s Secret… Дали?!

Лоша кампания 1
Лошите рекламни кампании трудно се преглъщат, особено когато модната фотография е част от ежедневието ни. Уви, едни имена сътворяват чудеса, а други дори и в присъствието на име като Александра Амброзио, не успяват. Тук конкретно говорим за пролетно-лятната кампания 2016 на италианския бранд Cesare Paciotti и резултатът, който никак не е чудесен. Кадрите са на Мариано Виванко, за стайлинга и първоизточника на концепцията не намерихме информация, но, като се замислим, не ни и трябва.
Амброзио е секси; позира на color-block фон в ярки цветове и стандартните пози на изкусителката; косата, разбира се, е разпиляна; окото е котешко, а цялостната визия на снимките е ретро, но неприятно ретро, по онзи изтъркан маниер като от женските списания преди 15-20 години.

Лоша кампания 2
В "Лоша кампания 2" няма да сме толкова строги в критиката си, защото, все пак, тук говорим за руска мода. И въпреки това дизайнерът - Валентин Юдашкин, е едно от известните имена сред руските дизайнери. Той показва колекциите си по време на Седмицата на модата в Париж, което обикновено говори за висок левъл, но пък пропуски винаги може да има. И точно тук той е на лице - става въпрос за рекламната кампания пролет/лято 2016. Няма да влизаме в подробности, единствено подчертаваме стайлинга, косата, грима, позите, фона и начина на заснемане, а останалото оставяме на вас.

Борба с килограмите
Помните ли секси актьора, който блесна в сериала „Бягство от затвора“ преди години? Точно така, за онзи готиния синеок и добре татуиран Уентуърт Милър става дума? Дано да го помните, защото от него не е останало почти и следа. Като изключим сините му очи, англичанинът днес е неузнаваем, а причината – хранителна зависимост! Да, Уентуърт не може да се насити на лакомствата, а това му коства, освен публично унижение, то и здравословни проблеми. „Можеше да е всичко – жени, алкохол, наркотици... Но аз имам проблем с храната – не мога да й се наситя“, сподели актьорът. Повод за откровението дойде след като известен американски сайт си позволи да се пошегува, че след като излезеш от затвора и откриеш Макдоналдс обикновено затлъстяваш. Може да не е модна недосмислица или гаф, но причината за присъствието на Милър в рубриката е, че навремето определено беше модерно да си падаш по синеокия красавец с татусите. Без капка ирония, надяваме се Уентуърт скоро да успее да пребори проблема си!



 

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.