Следва

Онзи вълшебен процес: как се прави DiorEver

Не така, Gucci! Забраниха рекламата им, въпросът е дали има защо?

Британската агенция по стандартизация на рекламата ASA излезе за пореден път с критика по отношение на модни рекламни снимки, като този път в немилост е пролетно-лятната кампания на Gucci...

All fashion преди 8 години

Британската агенция по стандартизация на рекламата ASA излезе за пореден път с критика по отношение на модни рекламни снимки, като този път в немилост е пролетно-лятната кампания на Gucci.

От агенцията определят последната кампания на италианците като «безотговорна» заради снимките с изумително слаби модели, по мнението на експертите от ASA. Представителите на Gucci се опитаха да се оправдаят, заявявайки, че фотосесията е насочена към по-зряла аудитория, на която показването на кльощав модел не би могло да повлияе пагубно. Тези доводи не убеждават достатъчно ASA, и оттам искат забрана на рекламната кампания с "измършавелия модел".

Припомняме, че това далеч не е първият случай, в който ASA иска забрана за публикуване на рекламни снимки заради прекалена слабост на моделите. Миналата година па искане на агенцията беше забранена рекламната кампания на Saint Laurent.

More All fashion