Не така, Gucci! Забраниха рекламата им, въпросът е дали има защо?

Британската агенция по стандартизация на рекламата ASA излезе за пореден път с критика по отношение на модни рекламни снимки, като този път в немилост е пролетно-лятната кампания на Gucci...

Британската агенция по стандартизация на рекламата ASA излезе за пореден път с критика по отношение на модни рекламни снимки, като този път в немилост е пролетно-лятната кампания на Gucci.

От агенцията определят последната кампания на италианците като «безотговорна» заради снимките с изумително слаби модели, по мнението на експертите от ASA. Представителите на Gucci се опитаха да се оправдаят, заявявайки, че фотосесията е насочена към по-зряла аудитория, на която показването на кльощав модел не би могло да повлияе пагубно. Тези доводи не убеждават достатъчно ASA, и оттам искат забрана на рекламната кампания с "измършавелия модел".

Припомняме, че това далеч не е първият случай, в който ASA иска забрана за публикуване на рекламни снимки заради прекалена слабост на моделите. Миналата година па искане на агенцията беше забранена рекламната кампания на Saint Laurent.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.