Следва

Fashion STARTER: Кои цветове ЩЕ носим тази ПРОЛЕТ

Преди точно 60 години: легендарната сватба на Грейс Кели и Рение III

Прочута като приказка на Братя Грим, тази кралска сватба е сред най-умиляващите, най-изящните, най-изумителните кралски сватби откакто свят светува...

преди 8 години

Прочута като приказка на Братя Грим, тази кралска сватба е сред най-умиляващите, най-изящните, най-изумителните кралски сватби откакто свят светува.

Шейсет дълги години назад, на 19 април 1956 година, тя се състои в слънчево Монако, в един исторически ден, в който действащият княз Рение III и носителката на Оскар Грейс Кели си казват пред целия свят "ДА" пред олтара в църквата Свети Никола. В момента, в който прозвучават клетвите, холивудската кариера на Грейс приключва, а малкото златно княжество засиява на светската карта на Европа с нова сила.

И до днес това сияние не намалява, точно както не изчезва и с милиметър чарът на сватбената рокля на Грейс Кели, която и до днес е великолепен за всички булки пример оттогава досега (дори в този момент работата на художника по костюмите Хелън Роуз, която е и дизайнер на роклята, заема пето място в рейтинга на най-скъпите сватбени рокли в света и се оценява на триста хиляди долара).

 

More