Следва

Пролетен Lagerfeld, изящен и строг

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Модни изцепки, съдебни дела и оправдения за лош стил нашариха и тази седмица рубриката ни гафове!

All fashion преди 7 години

Мадона и лошото оправдание

Oще не можем да забравим визията на Мадона от Met Gala, където, припомняме, звездата се появи общо-взето гола. Дантелените мрежи, в които бе обвита, идват с етикет Givenchy и максимална безвкусица, разкриваща добре тялото на 57-годишната дама. Малко след като единодушно я обявихме за много зле облечена, звездата пусна изявление в Instagram, гласящо: "Борихме се и ще продължаваме да се борим за гражданските и гей права по света. Но когато става въпрос за женските права, все още сме безумно изостанали. Роклята ми за Met Gala бе както модно, така и политическо изявление. Фактът, че хората в действителност вярват, че на жената не й е позволено да изразява своята сексуалност и да бъде авантюристично настроена след определена възраст, е доказателство, че все още живеем в остаряло и сексистко общество. Никога не съм си поставяла граници и не възнамерявам да започвам!"
Съгласяваме се с изявлението на Мадона и феминистките й възгледи, но по наше мнение, а вярваме и на мнозина други, титлата й за зле облечена не идва от предразсъдъци и сексизъм, а от чисто естетична гледна точка. Грозното си е грозно!

Извинението на Gucci

Модният бранд Gucci поднесе извинение на погребалните магазини в Хонг Конг, след предупреждение да не продават хартиени имитации на продуктите им. Тук е важно да споменем за погребалните традиции в Хонг Конг. Възприето е, от много години насам, близките на починалия да горят хартиени реплики на всичко, което любимия човек би искал в задгробния живот - от обикновени ежедневни предмети като чорапи и изкуствени зъби, до хай-енд продукти като коли, смартфони и дизайнерски чанти. И тук идва конфликтът с Gucci. Луксозният гигант изпраща писма до собствениците на погребалните магазини миналия месец, настоявайки да спрат продажбата на хартиени реплики с логото им, с обоснованието, че продажбата им вреди на търговката марка. Всичко това обаче води до огромна критика от страна на търговците и клиентите, които твърдят, че от Gucci се месят в напълно безобиден старинен обичай.

"Съжаляваме за недоразумението, което сме причинили и искрено се извиняваме на всеки, който сме обидили чрез действията ни," споделят Gucci.

Някои от собствениците на магазините се вслушват в молбата и спират продажбата на реплики, докато други не сдържат коментарите си: "Тези предмети не се използват от живи хора, те са просто за отдаване на почит към починалия," споделя един от собствениците. Дали от Gucci ще продължат действията си срещу хартиените реплики, не се знае, но както и да решат да постъпят, сигурни сме, ще има интересно развитие.

 Salvatore Ferragamo в правна битка

Италианският луксозен бранд Salvatore Ferragamo SpA започна дело срещу американския футболен играч Винс Ферагамо, с обоснованието, че вреди на търговката марка чрез продажбата си на вина в Калифорния. Фирмата, разбира се, носи името Ferragamo Winery и от италианската къща твърдят, че именно заради това име потребителите биха се объркали и биха помислили, че двата бизнеса имат общи корени.

Винс Ферагамо е обвинен в нелегална продажба на вина с името Tenuta di Ferragamo и че поддържа заблудата с множество снимки на италианската природа и в частност Тоскана, въпреки че виното му се произвежда единствено в Калифорния.

Семейството Salvatore Ferragamo също притежава бизнес за вина в Тоскана с името Il Borro. А коментар от адвоката на подсъдимия все още няма.

Кло Кардашиян по-прозрачна, отколкото ни се иска

Едно е да сложиш небрежен топ, а под него по-изразително бельо. Но да избереш сутиен в телесен цвят, а горнището ти да бъде заместено от прозрачно боди е вече съвсем друго и въобще, ама въобще не се получава.
И докато Кло Кардашиян бе избрала да облече бельо върху оформящо бельо, Кендъл пък беше заложила на по- „Кейт Мос-стил” – много черно, съчетано с леопардов тренч и определено не се вписваше в „нестандартния” избор на другите си сестри, които явно се опитват да превърнат в тренд носенето на бельо като дневен аутфит. Спомнете си Ким, която се разходи из улиците на Исландия в оформящото си боди. Е, то поне не прозираше...

Червеният килим на 62-рите британски телевизионни награди
Има ли голямо събитие, има и много „съгрешили”. На наградите BAFTA (British Academy Television Awards) много жени „блеснаха” с избора си на тоалет.
Корсети в средновековен стил, много шарени ансамбли, панделки и доста кич видя червения килим на 62-те британски телевизионни награди.


Актрисата Елеонор Томлинсън беше една от ярките виновници за завръщането ни в Средните векове, а тоалетът на телевизионната водеща Каролин Флак беше определен от аудиторията като „костюм на жената котка”.

Видимо самата Каролин не се чувстваше особено комфортно в дрехите си. Тя непрестанно оправяше ту единия си крачол, ту другия, а хората се чудеха защо си е причинила това.

Фърни Маккейн беше черешката на тортата. Разбираме, че кокът е сред модните трендове в момента, но това определено не е прическа за Червения килим. А роклята... ни остави без дъх, без коментар.
 

More All fashion