Следва

Фестивал на фестивалите. Разкош и диаманти в Кан

Men's Еxhibit: Стъпи уверено! Пътеводител на официалната мъжка обувка

Разнообразието от мъжки официални обувки не е толкова скромно, колкото обикновено се очаква да бъде...

All fashion преди 7 години

Говорехме вече как трябва да изглежда един секси градски джентълмен. И сега ще задълбаем в темата. Защото и мъжете и жените имат слабост - хубавите обувки. Разнообразието от мъжки официални такива също не е толкова скромно, колкото обикновено се очаква да бъде. Избор има и в повечето случаи са все попадения, докато при жените е по-вероятно да „стъпят накриво” с хилядите модели на високи токчета.

Ето я и нашата селекция сред мъжките официални обувки:

Брогз


nordstrom.com

Моделът обувки се нарича така заради специфичната декорация. Любопитното е, че тези декорации първоначално са слагани за обувки в по-провинциален стил, които могат да издържат на „екстремни“ условия. Е, сега тези декоративни елементи са част от обувки, подходящи колкото за ежедневието, толкова и за офиса.

Оксфордки


mrporter.com

Ето това е класическата официална обувка! Задължително се сдобий с такива в черен цвят и инвестирай в качеството, защото този модел не излиза от мода!

В стил „Монк”


nordstrom.com

Единичната или двойна каишка правят стайлинга малко по-модерен. Тъпият връх на обувките с каишки не е абсолютно задължителен, но създава интересен вид, както в този случай - точно в стил „Монк“.

Мокасини (Penny Loafers) 


barneys.com

В миналото този модел обувка е възприеман за неофициален, така че дядо ти със сигурност не е носел такива с костюма си. Сега обаче мъжете нарушават това старо правило постоянно, така че можеш съвсем спокойно да се обзаведеш с един такъв чифт, ако ти допадат.

Chukka Boots


jcrew.com

Този вид мъжки боти стои чудесно с дънки, но ще ти свърши и добра работа в официалната обстановка. Разбира се, в някои по-консервативни офиси такъв модел се възприема за твърде ежедневен, но на повечето места просто ще изглеждаш супер.

Челси боти 


nordstrom.com

Ако искаш да носиш Челси-ботите си с дънки, то нека те бъдат от кафяв велур. Но става ли дума за официален повод, то никога не изневерявай на черното, в него е истината!

Дерби-обувки 


leffot.com

Този модел е малко по-разчупен – мислете за него като за грапавия цветен братовчед на оксфордките.

Dress Boots


suitsupply.com

Тук костюмът не е задължителен. Този тип лъскави обувки е подходящ и за ежедневието, ако подхожда на стила ти.

Longwings (дълги криле) 


grenson.com

Наричат модела така заради специфичната декорация, която прилича на криле, разпростиращи се по цялата обувка. Тази обувка се смята за по-ежедневна, но е толкова стилна, че никой няма да те обвини, ако я избереш и за по-официален повод. Обещаваме!

Split-Toe Derbies 


mrporter.com

Харесваш по-класически модели, но не искаш да носиш същото като всеки друг в офиса? Този вид обувка е инспириран от дерби-обувката, но има привкус на класика, заради лъскавата кожа. Определено е много раздвижено!
 

More All fashion