Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 23.05 – 29.05

Editors' Choice: Моят куфар за един дълъг летен уикенд. Лятото на 2016 на Миглена

Май отива към края си и мислите летят само в посока далеч от градските пространства...

All About Life преди 7 години

Май отива към края си и мислите летят само в посока далеч от градските пространства. Формулата Less is more при мен проработи отскоро. Отне ми години да се науча да не се опитвам да побирам целия си свят в куфара и да си го нося с мен където и да отида. След като минимализма се настани в багажа ми, откривам, че този лайфсатил пасва отлично на нормкор стила при избора ми за облекло. Обикновено не нося повече от четири цвята, три от които не спадат от научна гледна точка в графата на дъгата. Черно, бяло, сиво и гамата на синьото ме съпътстват както на път, така и у дома. И ми отиват много. 



Затова в любимия зелен куфар от последната колекция на Samsonite слагам само най-необходимото. Малките му размери ме забавляват,  докато търкалям колелцата напред-назад из къщи и репетирам старта на екскурзията, a от плейъра звучи Bloom на The Paper Kites



Ефирните материи на дрехите са в контраст с ориенталските сладкниакви нотки на пачули и ванилия, искрящи от парфюма ми, който нашепва La Vie Est Belle и аз му вярвам напълно. Енергезиращият серум на Lancome - Énergie De Vie ме зарежда два пъти на ден. Прави кожата сияйна, гладка и в пъти по-красива, затова мястото му е в моя куфар, без съмнение. Освен това му пасва идеално цветово. А след него за идеалния завършек на грижата за лицето си взимам Hydrabio Perfecteur на Bioderma. За първи път го открих преди две седмици и досега не ме е разочаровал. 



Банските ми са по детски цветни, в бебешки тонове и с много котви по тях. Ей така , за настроение. На крачка не мръдвам без слушалки, от които ми предстои да слушам летния си плейлист, който включва много инди музика. А за защитата на кожата от слънчевите лъчи и този път ще се погрижи Biotherm. Въпреки светлата кожа, залагам на 30-ти фактор от новата им слънцезащита, която ми обещава и хидратация, освен класическата грижа за кожата, което ме утройва напълно. Ще хвана здравословен тен, без това да изсуши кожата и да утежни куфара ми с няколко варианта на хидратиращ лосион за тяло. 



Накрая добавям все пак една малка, компактна опаковка от аква гела за чувствителна кожа на Biotherm и увлекателна книга, от онези фентъзи истории, които увличат и приковават към думите, докато не затворим последната страница. 

Et voilà! Багажа за поредния дълъг летен уикенд с дъх на свобода е готов. Пускам следващата песен и чакам уикендът да дойде!!!




 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.