Следва

H&M + Kenzo = колекцията, от която се нуждаеш

Новите колеции: Jil Sander Resort 2017

За колекцията си resort 2017, наследникът на госпожа Сандър - Родолфо Палиалунга представя съвкупност от елементи, необходими за съвременния дамски гардероб...

All fashion преди 8 години

За колекцията си resort 2017, наследникът на госпожа Сандър - Родолфо Палиалунга представя съвкупност от елементи, необходими за съвременния дамски гардероб. Те, разбира се, освен минималистични, са и много луксозни, подписани с маниера на работа на известната модна къща. Изискани графични силуети, скъпи материи и изящни ненатрапчиви детайли. Основната заигравка на дизайнера е около "скелета" на гардероба: тежки кашмирени палта тип "халат"; пуловери с панделки по ръкавите; плисирани кожени поли. Прибраните и женствени силуети се редуват с по-релаксирани такива: развлечени панталони, съчетани с oversized бели ризи; свободния карамелено тренч и тъмносиния костюм.

Въпреки че по време на седмицата на модата в Милано за Есен/Зима 2017 обвинихме Палиалунга, който заема поста на креативен директор от 2014 насам, че прекалено много се придържа към основаната естетика на самата Джил Сандър, забелязваме осезаема промяна. Основите са налице, но има нещо, макар и все още леко прокрадващо се, което загатва за силния творчески талант на дизайнера. Наблюдаваме го предимно в детайлите, а това число и лъскавия финишинг - фино избродираните сребърни пайети по прозрачните бяла пола и туника.

More All fashion