Следва

В памет на Бил Кънингам, street style ловеца

Иконите на стила на ХХ век и техните съвременни двойнички

Няколко жени формират архетипите за женска красота, които и до ден днешен се ползват с невероятен успех...

All fashion преди 7 години

Когато говорим за икони на стила, на първо място в ума ни изскачат имената на Джаки Кенеди, Одри Хепбърн и Мерилин Монро. Никак не е чудно, че именно тези жени формират моделите за женска красота, които и до ден днешен се ползват с невероятен успех. Ние ти представяме представителките на съвременния шоу бизнес, които достойно продължават делото на главните действащи лица на ХХ век.

Джаки Кенеди/Амал КлуниВ лицето на мисис Клуни светът разпозна новата Джаки Кенеди Онасис. И двете са родени в уважавани семейства, постигнали са професионален успех (Джаки в журналистиката, Амал в правото) и са се омъжили за хора, ползващи се невероятна попурялност сред противоположния пол. Без да притежават канонична външност, тези жени станаха любимки на милиони заради своят елегантен и благороден стил.

Грейс Кели/Чарлийз ТеронВъпреки че във филма „Принцесата на Монако“ ролята на Грейс Кели беше дадена на Никол Кидман нашите симпатии са изцяло на страната на Чарлийз Терон - синеоката блондинка с аристократична външност и умение да цени разкошните рокли Haute Couture, както никой друг.
Грейс и Чарлийз са две диви на своите епохи. Ако някоя от съвременните актриси прилича на хичкокова героиня, то това определено е Терон.

Мерилин Монро/Скарлет ЙохансонДа, точно тя получава титлата на съвременната Мерилин Монро: чувствена, съблазнителна, безкрайно секси блондинка с плътни устни и разкошни женствени форми. Скарлет отдавна успешно експлоатира този образ. Както и Мерилин, тя е една от най-желаните жени на своето време, икона на стила и муза на дизайнерите.

Рита Хейуърт/Джесика ЧастейнНавсякъде до думата „красавица“ трябва да се слага снимка на Рита Хейуърт и Джесика Частейн: неподражаеми златокоси красавици – истинско въплъщение на това понятие. Именно благодарение на Рита Хейуърт възникна терминът „секс бомба“. Холивудската звезда от 40-те умееше и да се облича прекрасно, и… да се съблича. Честейн е обладана от нравственост обаче и предпочита да пресъздава образа на Хейуърт единствено на червените килими.

Бриджит Бардо/Клаудия ШифърОбразът на Бриджит Бардо е един от най-копираните. Едва ли има звезда, която да не се е опитала да си „присвои“ филмените черти на тази бюти героиня от ХХ век. Но най-убедително от всички го прави Клаудия Шифър. Супермоделът дори не трябва да полага кой знае какви усилия, за да изглежда като Бардо: приликата е налице.

София Лорен/Ева МендесВ интервютата си Ева Мендес не веднъж е признавала, че София Лорен е най-голямата й муза, затова сравнението й с актрисата може само да я ласкае. А на Мендес й се налага да ги чува постоянно. Не е странно, защого красавиците са един типаж: знайни брюнетки с хипнотизираш поглед и пристрастие към женствените тоалети, разчертаващи перфектното им тяло.

Джозефин Бейкър/РианаЕкзотичните красавици ги свързва не само титлата „едни от най-успешните представителки на своето време“, но и любовта им към публичното разголване и скандалните прояви. От съвременните изпълнителки единствено Рири може да си съперничи с Бейкър, която разхождаше на повод леопард, появяваше се на обществени места с кожено палто, облечено върху голото й тяло и танцуваше така, че дори изкушената парижка публика се изчервяваше.

Одри Хепбърн/ Ема Уотсън„Доброто момиче“ на Холивуд – Одри Хепбърн, и до ден днешен вдъхновява милиони с невинния си образ, в това число и английската роза Ема Уотсън, която спокойно може да продължи великото дело на звездната си педшественица. Ема притежава всички данни за това: природна грация, обаяние, наивен, откри поглед и умение безупречно да носи малки черни рокли.

More All fashion

В навечерието на сезона: 7-те сватби на 2023-та, които запомнихме

All fashion преди 1 ден

На прага на сватбен сезон 2024, припомняме кой за кого се ожени/омъжи в последните 12 месеца, защото изящните звездни хрумки изобилстват. Докато Барбара Палвин и Дилън Спраус избраха интимна сватба в провинциална Унгария с малко гости, Тейлър Хил и Даниел Фрайър се ожениха във ферма, вдъхновена от западната култура в Колорадо.

Не е тих лукс, а Max Mara: лукс и тишина по дефиниция на Седмицата на модата в Милано Есен/Зима 2024

All fashion преди 4 дни

Колекцията на италианската марка Есен/Зима 2024/2025 трябва не само да се гледа, но преди всичко да се докосва (и да се носи). И не си позволявайте да опростите всичко това да лесния етикет "тих лукс".