Следва

Мъжът Козирог - астро-наръчник за прелъстяване

Фрийлансър в Берлин? Ами, ДА! Какво, къде и как – най-добрите места за работа на свободна практика

Берлин е люлка на стартиращите проекти, бизнес и предприемачество...

All About Life преди 7 години

Берлин е люлка на стартиращите проекти, бизнес и предприемачество. Този изключително вдъхновяващ град е Рай за независимите млади хора. Всъщност не е само за тях. Много от големите международни компании и платформи местят локациите си в немската столица, заради огромния интерес към града, който се развива и променя с изключително бързи темпове. Понеже да работиш от вкъщи е доста скучно понякога, много от жителите и гостите с удоволствие се събират в кафета за обмен на идеи, хубав интернет и приятна атмосфера.

Sankt Oberholz

Rosenthaler Straße 72A, 10119 Berlin
U8 Rosenthaler Platz

www.sanktoberholz.de

Санкт Оберхолц със сигурност е най-популярното кафене за работещите на свободна практика. Намира се точно до метрото на Розенталер Плац. Реших да проверя доколко всички легенди, които ми бяха разказани, са истина и го превърнах в свое работно място за ден. Това, което мога да потвърдя със сигурност е, че с удоволствие бих се върнала там – интернетът е бърз и безплатен, имат солена и сладка кухня (сандвичи и сладкиши), богат избор напитки и супер гадно кафе, с което впрочем са доста известни. Шегата настрана, мястото е страшно приятно. Влизайки, минавам през бара за едно Мате и пъргаво прескачам разклонителите, насочвайки се към втория етаж. Лято е, даже и в Берлин, изкарали са вентилаторите в пътечките между масите. Срам, не срам, щраквам няколко снимки и невъзмутимо извъртам глава от погледите към мен.

Набутвам се в ъгъла до прозореца, сред морето от лаптопи и сериозни лица. Чака ме доста писане и скициране на проекти, но съм изключително благоразположена. Компанията на club Mate ме зарежда с допълнително енергия, напитка, която неминуемо се превърна в навик откакто съм тук. Напук на клиширането ѝ, тя е супер тонизираща, което се дължи на естествения екстракт от Йерба Мате плюс това има антиоксидиращ ефект върху стресирания от работа организъм. Пия я добре изстудена с точно три кубчета лед. Игнорирам проскърцването на столовете и сменящите се колеги по маса. Работата ме поглъща и когато се отърсвам, виждам, че слънцето е започнало да залязва. Май е време да сменя кафето с по-подходящ бар?



Atopia Kaffeehaus Berlin

Prenzlauer Allee 187, 10405 Berlin
S9, S8, S41, S42 (RING) Prenzlauer Allee

Facebook - Atopia Kaffeehaus

Атопия е един от фаворитите ми. Попаднах на кафето съвсем случайно, както впрочем става с всичко много хубави неща. Тук е доста по-тихо от Оберхолц, обстановката е съвсем различна и най-важното – няма толкова много хора. Мебелите са от времето на социализма, вероятно спасени от битака на Мауерпарк, носейки съвсем различен заряд от онези потискащи времена. Тук всъщност правят доста събития с жива музика и танци, но аз някакси го предпочитам за работно място. Настанявам се в удобно меко кресло и отпивайки от Мате-то, се вглъбявам в задачите.

Още добри места за споделена работа:

KaffeBar
Graefestr. 8, 10967 Berlin
U8 Schönleinstrasse

www.kaffeebar-berlin.com

Tischendorf
Friedelstrasse 25, 12047 Berlin
U8 Schönleinstrasse

www.tischendorfe-berlin.de

Betahaus
Prinzessinnenstraße 19-20, 10969 Berlin
U8 Moritzplatz

www.betahaus.com

Michelberger Hotel
Warschauer Str. 39/40 10243 Berlin
U1 Warschauer Str

www.michelbergerhotel.com

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.