Следва

The Croc in my bag

Седмица на висшата мода в Париж: Chanel Haute Couture, Есен 2016

В самото име на изложбения павилион Гранд Пале са заложени мащабът и значимостта на това съоръжение: те е огромно и амбициозно...

All fashion преди 7 години

В самото име на изложбения павилион Гранд Пале са заложени мащабът и значимостта на това съоръжение: те е огромно и амбициозно.

Един от знаковите проекти на мястото е биеналето Monumenta, на което се представят инсталации, които не влизат през нито едни други врати, а още по-често, не веднъж на две години, а 4 пъти всяка година, на това място се провеждат ревютата на Chanel. Така, още преди две седмици под прочутия стъклен купол се вмъкнаха десетки транспортни контейнери и увисна 130-тонен метален скелет на дракон, създаден от китайския художник Хуан Йонг Пинг под арт-патронажа на концерна LVMH за Monumenta 2016, а преди дни на мястото представиха друго важно изкопаемо - френският майсторлък при висшия шев. Именно той е главната тема на есенно-зимната колекция на Chanel Haute Couture, за което красноречиво говорят декорациите в интериора на ателието на Шанел на рю Камбон, пресъздадено с известна щателност в Пале-то за ревюто този път.

Манекени, кройки, ескизи, макети, детайли от недошити образци, конци, подлепващо - целият този тайнствен и притегателен антураж на дизайнерското задкулисие, където така обичат да надникват тези, чиято представа за модата не е помрачено от излишно познаване на кухнята й. Моделите излизат на подиума директно изпод ръцете на модистките, доизглаждащи невидими гънки по дрехите. Много сдържана в цветовата гама, колекцията, както винаги, е многочислена (71 ансамбъла!), богата на разнообразен туид, построена по консервативната схема «ден-вечер-специален случай» и завършва с "булчинска рокля". Тук поставена в кавички, защото ролята й играе комбинация с панталон от бежово-розов сатен - широки панталони и затворени жакет с яка-столче, богати бродерии и шлейф от щраусови пера. Почти всички комплекти се допълват от черна лента с панделка на главата, черни ботуши-чорап и високи черни ръкавици без пръсти - така историческата модна къща, която, като всяка друга гранд-марка, акцентира силно на аксесоарите.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.