Следва

3.1 Philip Lim

Space Report

Футуризмът все по-силно започва да присъства в съвременното облекло, а космическите елементи са задължителни за...

All fashion преди 14 години

Футуризмът все по-силно започва да присъства в съвременното облекло, а космическите елементи са задължителни за модерните млади дами от градски тип, които искат да правят впечатление с визията си.

Спейс елементите в облеклото се изчерпват с металните елементи, монохромните цветове, вдигнатите рамене и използването на умни синтетични материи. Този сезон футуризма в облеклото се припокрива и с минимализма.

Ако погледнем колекциите на Balenciaga, Calvin Klein, Anne Valerie Hash, Gareth Pugh, Comme des Garcons и др. ще забележим семпла линия, която следва собствена конструкция и линия и не се съобразява формата и структурата на тялото.

За усещането за дрехи и хора от бъдещето спомагат и фините изчистени кройки като полите, панталоните, ризите и минималистичните якета и сака напомнят за костюмите на извънземните от детските филмчета и за скафандрите на космонавтите.

За тази пролет дизайнерите наблягат на този силует и той излиза на улиците все по смело. За това ако ти имаш желание да заприличаш на футуристична лейди имаш нужда само от една права риза от твърд памук или сако с вдигнати рамене от промазана материя.

More All fashion