Следва

Back in time: Бански ли бе да го опишеш...

Големите НЕ-та в мъжката мода през последните години. Грешка-проба-грешка...

Модата се върти на всеки горе-долу 5 години и често изненадва с трендове, които е трябвало да останат заровени дълбоко в архивите...

All fashion преди 7 години

Модата се върти на всеки горе-долу 5 години и често изненадва с трендове, които е трябвало да останат заровени дълбоко в архивите, особено говорейки за мъжка мода. Вярно, има попадения, които, изработени по правилния начин, изглеждат фешън, точно както една от предстоящите тенденции за пролет 2017- анцугът. Но да оставим положителния пример настрана, днес говорим за големите НЕ-та на мъжката мода от изминалите няколко години, които са способни рязко да преобърнат настроението ни - от истеричен смях в свиване на стомаха.

Да видим!

Тишърт със слоган

Тишъртът не трябва да носи слоган от какъвто и да е вид. Желателно е той да е напълно изчистен или с принт, а изпринтираните сексуални намеци и шеги са неадекватни, неподходящи и те правят да изглеждаш като тъпак.

Не

Да

Фланелка на листа Zara - 35,95 лв. www.zara.com

3/4 панталони

Всеки чифт панталони, който ни кара да се зачудим дали това са шорти, или панталони, са неприемливи. Вярно, че 3/4 дължината при мъжете е породена от скъсените панталони, които стоят толкова добре на немалка част от мъжкия пол, но всъщност разликата между двата модела е огромна. На никого не му е приятно да гледа космати прасци, а и честно казано 3/4 моделите изглеждат като крачката преди карго панталоните със страничен цип.

Не

 

Да

Панталони J. Crew - STRETCH CHINO IN 770 FIT, €88,88 www.jcrew.com

Ярка хавайска риза

Когато някой скъп бранд направи хавайска риза, винаги е яко. Те са с вкус, изкусно стилизирани и с безупречно качество, но след подобен дизайнерски ход следва лавина от лоши евтини имитации, които заливат пазара, а за жалост и балканските ни улици.

Не

Да 

Риза с къси ръкави, 24,99 лв. www.asos.com

Тишърт с дълбоко V-образно деколте

Този тип тениски са оправдани единствено за порно актьорите. Дълбокото деколте не подчертава добре оформената мускулатура, а я прави по-женствена. Вместо това недоразумение, обърни внимание на класическите тишърти, които винаги изглеждат добре.



Не

Да

Тениска Only & Sons, 16,90€ www.asos.com

Обувки с квадратен връх

Този модел е накратко казано грозен. Макар и да са минали през няколко различни опита да бъдат наложени, те остават висящи в пространството като една голяма грешка, сбъркана с ексцентричност. Бъди милостив с очите ни и заложи на класическите брогс, оксфордс и дербис.

Не

Да

Ermenegildo Zegna - Flex Leather Wingtip Brogues, €550 www.mrporter.com

Футболна фланелка

Футболните фланелки не са приемливи никъде другаде освен вкъщи или на стадиона. Колкото и голям запалянко да си на даден отбор, носейки съответната тениска на улицата, изглеждаш като палячо, поне в очите на повечето хора. Ако за теб е наистина наложително да носиш цветовете на отбора ти и навън, ориентирай се към чорапи и/или шал в конкретния цвят.

Не

Да

ADIDAS ADC Fashion Superstar Track Top, 166 лв. www.endclothing.com

Смъкнати джинси

Независимо от причината, поради която някои хора продължават да носят джинсите си по този начин, това трябва да спре. Един чифт джинси по мярка и с подходящата според фигурата кройка, винаги, абсолютно винаги са за предпочитане.

Не



Да

Dark Blue Stretch Slim Jeans, £30.00 www.topman.com

Ръчно изработени бижута

Освен ако не си още в университетските си години или в бой банда, бижута, направени от мидички, мъниста, камъчета, въжета и други подобни, са неприемливи. Това не означава, разбира се, че трябва да се откажеш като цяло от бижутата, а да преминеш на минималистични такива, пригодени за възрастни.

Не

Да

Tom Ford Woven Leather And Gold-Plated Bracelet, €340 www.mrporter.com

Колан с голяма тока

Това отклонение от добрия стил е чисто и просто ужасяващо. Още по-ужасяващо е, че има мъже, които продължават да го носят... Подобен аксесоар не изпраща никакво положително послание, даже напротив. Остави черепите, орелите и античните орнаменти и заложи на нещо класическо.



Не

Да

ERMENEGILDO ZEGNA - 3cm Sartoria Black And Brown Reversible Leather Belt, €195 www.mrporter.com

Крокс

Измислени в името на комфорта, този тип "обувки" нямат място в съвременния мъжки гардероб. Никой не го е грижа колко добре се чувстваш в тях, ако искаш лека и удобна обувка, ориентирай се към еспадрили.

Не

Да

CASTAÑER - Pablo Canvas Espadrilles, €80 www.mrporter.com

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.