Следва

Б като Библия, Б като Блог: Като хамелеоните. Адаптация в 5 стъпки

Love to quote... Арнолд Шварценегер

В най-горещия месец в годината решихме да вдигнем допълнително градусите на макс и да посветим август на Негово величество силния пол. Защото какво и да си говорим, просто не можем без тях...

Celebrities преди 7 години

В най-горещия месец от годината решихме да вдигнем допълнително градусите на макс и да посветим август на Негово величество силния пол. Защото какво и да си говорим, просто не можем без тях! Откъде идва силата им - от присъствието, мускулите, от повечето тестостерон, от жените им, от куража, от интелекта... въпрос, който може да многоточим до безкрай. Поставяме началото обаче с няколко наистина силни и точно на място цитата от един внушителен мъж, бивш бодибилдър - печели наградата "Мистър Вселена" и е 7-кратен носител на титлата "Мистър Олимпия", който успя да изкачи стълбите нагоре и от емигрант от Австрия да стане губернатор на Калифорния, САЩ. За силата на духа и помпането на интелект, за мускулната маса и за масата на обществото - Арнолд Шварценегер, искрено и лично, гол до кръста!

"Какъв е смисълът да си на този свят, ако ще бъдеш като всички?"

"Трябва да запомните нещо. Всеки съжалява слабите, но завистта - нея човек трябва да си я завоюва."

"Силата не идва от побеждаването. Битките развиват силите ви. Когато преминете през трудности и решите да не се предавате, това е сила."

"Всичко, което знам, е че първата стъпка е да създадеш визия, защото когато видиш визията - красивата визия, това създава силата на желанието."

"Парите не те правят щастлив. Аз сега имам 50 млн. долара, но съм точно толкова щастлив, колкото когато имах 48 млн. долара."

"Положителното мислене може да бъде заразно. Да се обградиш с победители ти помага да се изградиш като победител."

"Също като в бодибилдинга, провалът е необходимо изживяване за растеж в живота ни, защото ако никога не сме изпитвали границите си, как бихме могли да знаем колко сме силни? Как ще израснем някога?"

"Няма никакви преки пътища. Всичко е повторения, повторения, повторения."

"Нямах нищо против въвеждащите тренировки. Те ме научиха, че нещо, което изглежда невъзможно в началото, може да бъде постигнато."

"Когато имаш добре развито тяло и си уверен в себе си, виждаш как хората започват да ти освобождават пътя, да искат да са на твоята страна, да искат да правят неща за теб."

"Не е толкова важно какво извличаш от живота. Счупете огледалата! В нашето общество, което е толкова погълнато от себе си, започнете да гледате по-малко себе си и повече другите. Ще получите повече удовлетворение от това, че сте подобрили квартала си, градчето, щата, страната и близките си човешки същества, отколкото някога ще получите от мускулите си, от фигурата, от автомобила, къщата, кредитния ви рейтинг."

“Колкото по-добър ставаш, толкова по-малко обикаляш наоколо и се перчиш със своите мускули. Носиш обикновени фланелки, невинаги опитвайки да изтъкнеш какво имаш. Говориш по-малко за него. Това е като да имаш малко BMW - искаш да извадиш максималната скорост от тази кола, защото знаеш, че тя може да вдига само до 110. Но, ако видиш други да карат ферари или ламборгини, те се движат само с 60 по магистралата. Защо? Защото знаят, че ако натиснат газта, могат да вдигнат 170. Същото е и в тренировките."

"Любовните истории са изградени върху особеностите на хората."

"Ако може да кърви, можем да го убием."

"Ще извлечеш повече, ако си умиротворител, отколкото воин."

"Ако е трудно да се запомни, ще бъде още по-трудно да се забрави."

"Направих своя справедлив дял от грешки."

"Не страдам за нищо, което съм изгубил."

"Това, пред което сме изправени, може да изглежда непреодолимо. Но аз научих нещо през всички тези година на тренировки и състезания. Научих нещо от всички тези упражнения и повторения, когато си мислех, че не мога да вдигна и грам допълнителна тежест. Това, което научих е, че ние винаги сме по-силни, отколкото си мислим."

"Започвам нашироко, разгръщам още повече и никога не гледам назад."

"Когато дойдох в Америка, исках да вляза във филмовия бизнес. И първото, което чух, беше: "Това е невъзможно." Казваха ми, че имам акцент и какво било това име Шварцен, Шницел или нещо подобно. Казваха ми, че е невъзможно името Шварценегер да стане име на звезда в киното. Обаче аз исках да направя точно това и в крайна сметка успях. Станах най-скъпоплатеният актьор и то само защото отказах да послушам песимистите."

"Колкото повече сте успели, толкова повече ще ви нападат. Но за всяко нападение си има защита. И когато някой ви постави в уязвима позиция, трябва да измислите как да се измъкнете. Това е важното."

"Това, което трябва да правите, за да успеете, е да си изградите представата за този, който искате да бъдете, а след това да се вживеете в образа, като че ли вече е истина."

"Вярвай в себе си! Днешните млади се съветват с родителите и учителите си. Но пропускат най-важното: че трябва да вярват силно, силно в себе си! Трябва да се питаш "Кой искам да бъда аз?", а не Какво. Не става дума за това, което твоите родители или учители искат да бъдеш. Важно е какво искаш ти! Открий какво те прави щастлив, без значение колко откачено звучи на хората. 

"Не спазвай правилата. Днес има твърде много правила... Не се страхувай да ги нарушаваш. Мисли "извън кутията". Единственият начин за това е да нарушиш някои от правилата!"

"Не се плаши от провала. Аз никога не съм се страхувал дали няма да се проваля! Не е възможно да побеждаваш винаги. Важното е да не те е страх! Прави избори! Рискувай! Когато провалът дойде, приеми го и продължи напред! Защото вече вярваш в себе си! Защото знаеш кой е правилният избор! Именно тогава успехът ще дойде при теб!!"

"Никога не слушай другите. Не им обръщай внимание, когато ти казват, че няма да успееш, това не е било правено преди. Напротив, нека това те мотивира. Аз обожавам, когато ме провокира с думите: "Никой досега не го е правил!" Аз се амбицирам... и го правя! И се оказва, че съм първият човек, който не се отказал и го е направил. Затова не обръщайте внимание на хората, които те убеждават, че планът ти е невъзможен!"

"Тренирай упорито. Давай всичко от себе си, до сетен дъх. Само тогава, ще знаеш, че си направил всичко възможно за победата! Мохамед Али, един от моите любими герои, отговорил на въпроса: "Колко коремни правиш?", така: "Не знам. Стартирам броенето, едва когато започна да усещам болката!" Това те прави шампион, това е начинът да успееш. Винаги е било това. Без болка няма победа! Бъди готов да направиш всичко необходимо, да отстраниш всяка пречка, която се изпречи на пътя ти. Бъди отдаден и не се предавай! Помни: никой няма да направи нещата вместо теб!

"Бъди благодарен за успехите си. Винаги! Намирай начин да с отблагодариш на хората, които са били до теб в борбата. Бъди благодарен и на страната си. Направи нещо за нея. Така правиш много за себе си. И помни: Не можеш да изкачиш стълбата на успеха с ръце в джобовете!"

 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.