Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Catch me if you can! 10 основни правила в спорта от Надя

Сряда с Надя и Catch me if you can! Опитахме се да я настигнем (бяга наистина бързо!), да влезем в темпото й, да се синхронизираме и ни се получи...

All fashion преди 7 години

Сряда с Надя и Catch me if you can! Опитахме се да я настигнем (бяга наистина бързо!), да влезем в темпото й, да се синхронизираме и ни се получи. Вчера си поговорихме Face to Face, а днес забихме в един ритъм, вдигнахме и адреналина, и нивото на ендрофин, и изгорихме цял куп калории. И докато Надя спортуваше, ние се постарахме да разберем всичко за хранителния й режим, седмичните и спортни рутини, а като бонус тя ни довери 10-те основни правила за всички водещи здравословен и активен начин на живот. Готови, стааарт...

V.S: Какъв трябва да е здравословният режим на хранене?
Н:
Аз хапвам по малко на всеки 3 часа. Според мен това е схемата.

V.S: А количеството храна? Твоето „малко“ може да е различно от нашето!
Н:
Ами, според мен 300-350 грама храна е нормално количество за едно хранене. Ако човек се храни с месо, тъй като аз съм вегетарианец, може да си позволи пържола, плюс 300 грама салата към нея. Аз лично замествам месото с яйца, плюс салата от 300 грама.

V.S: От колко време си вегетарианец?
Н:
Година, година и нещо...

V.S: Как се чувстваш?
Н:
Съвсем нормално! Всъщност, не знам дали сте чували за диета според кръвната група? Аз съм нулева отрицателна – най-старата кръвна група. Респективно, нашите предци са си хапвали доста месце, и е малко странно, че днес съм вегетарианец. 

V.S: Добре, защо спря месото?
Н:
Иван е вегетарианец, по едно време беше и веган, но му писна, доста е трудно. Но истината е, че се отвратих към месото с месо. Бях си поръчала много любима пържола за вкъщи и като я отхапах просто ми стана адски гнусно и спрях.

V.S: Липсва ли ти?
Н:
Не, не ми липсва! Но не съм от тези, които като им замирише на месо се отвращават – на мен ми мирише вкусно.

V.S: Нещо, което според теб често забравяме в ежедневните си хранителни рутини, а не трябва...
Н:
Да пием много вода! Това е адски важно и често забравяме да го правим. Организмът ни има нужда от вода.

V.S: Колко време отделяш за спорт на седмица?
Н:
Зависи, гледам по 3-4 пъти да спортувам. Имах малко проблеми с коляното наскоро, но въпреки това се старая да не изоставям тренировките.

V.S: Къде можем да те намерим?
Н:
Във фитнеса! Но когато времето е хубаво, обичам да спортувам на спортни площадки! На въздух и слънце, какво повече му трябва на човек?

10-те правила за всеки начинаещ спортист от Надя са:



1.
Консултирайте се със специалист на кои упражнения и по колко серии трябва да наблегнете. Всеки човек е различен и индувидуалната програма трябва да е съобразена с неговата физика и организъм!
2. Не прекалявайте с храната. Тя е много по-важна от тренировката. Защо на слабите хора им е по-лесно да изкарат релеф? Защото нямат мазнина!
3. Старайте се да консумирате качествена храна, т.е енергия. Иначе няма да имате сила. Преди тренировка хапвах 3 белтъка с банан.
4. Водата! Хидратирайте организма си през целия ден!  
5. Не пренебрегваш тренировките и не си намирайте извинения да не спортувате ДНЕС!
6. Високо интензивните тренировки трябва да се преоритет. Когато държиш високо темпо – тогава гориш! Какво правя аз – правя пътека + наклон. По този начин не гориш мускул, само сваляш мазнина.
7. Винаги ходете с часовник, за да следите почивките между сериите. И нека те не са прекалено дълги, разбира се. 
8. Избягвайте да се храните непосредствено след спорт.
9. Не се натоварвайте повече, отколко може да понесете! Усетите ли болка – спирате.
10. Правите поне ден почивка между натоварванията и активния спорт.

Утре бъдете готови да надникнем в гардероба на Надя. Вместо бонус - ето само кадър - чантата й за път - идват почивни дни, а Надя няма никакво намерение да прекара носталгичните дни на циганското лято у дома...


 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.