Следва

Опредметяване: късен септември в една модна редакция

LFW Пролет/Лято 2017: Burberry

Burberry, начело с Кристофър Бейли става част от вълната see now, buy now...

All fashion преди 7 години

Burberry, начело с Кристофър Бейли става част от вълната see now, buy now, която, накратко обяснена, се състои от пускане на дизайнерските колекции в продажба в момента, в който се представят, а традиционният шестмесечен период на изчакване отпада. Тази тенденция се разраства постепенно от миналата есен насам и набира все повече последователи, но това не променя факта, че мненията по въпроса са повече от противоречиви. Едни твърдят, че това е бъдещето на модната икономика, а други отхвърлят категорично идеята, настоявайки, че подобни действия биха били пагубни за индустрията.

Независимо от процеса на приемане или отхвърляне на тренда, Бейли върви напред към бъдещето, издърпвайки Burberry все по-нагоре в модната стълбичка. Не бива да забравяме, че именно той е отговорен за трансформацията на къщата от позапрашасал британски бранд с богата история към изключително модерен такъв.

Що се отнася до новата колекция на бранда, представена по времето на седмицата на модата в Лондон, то тя е великолепна. Самият Бейли я определя като "освободена" и разказва, че е вдъхновен от прословутия кръг Блумсбъри, обединяващ писатели, артисти и мислители във Великобритания в зората на 20 век. Цялото това вдъхновение се пренася върху котешката пътечка под формата на пижами в комплиментиращи се антични принтове, копринени пеньоари, дантела, пепит и вечния контраст между женска/мъжка естетика. Вълнуваща и многопластова, колекцията побира в себе си едновременно дамските и мъжките предложения за предстоящия топъл сезон, все така вярна на концепцията за промяна и движение напред в бъдещето. А наименованието или по-скоро отъждествяването с даден сезон за Бейли не съществува, той я нарича лаконично "моята септемврийска колекция".

More All fashion

От нас свободата, от тях - творчеството: The Trackers за View Sofia Fashion Series

All fashion преди 1 ден

Влюбени един в друг и влюбени в модата, те са най-готиното явлениe на модната и арт сцена у нас в последната година. The Trackers бяха първият избор на екипа на View Sofia, когато се запитахме кого искаме да поканим като гост и лектор на старта на View Sofia Fashion Series - поредицата ексклузивни събития очи в очи на експертната модна общност в България. На тяхното "с удоволствие", възкликнахме: "за нас повече", връчихме им новото бижу Huawei Pura 70, и от симбиозата на три сериозни величини се получи прекрасен, смел и супер креативен резултат. 

Roberto Cavalli Resort 2025

All fashion преди 1 ден

Круизната колекция на Roberto Cavalli съдържа всичко, заради което обичаме марката и нейния настоящ креативен директор Фаусто Пулизи, който между другото през есенно-зимния сезон демонстрира неприсъща за модна къща скромност. Тя (скромността) е много деликатно вплетена и в тази негова работа.