Следва

Колекционерски висоти: 65 хиляди лева за бутилка

PFW Пролет/Лято 2017: Louis Vuitton

За разлика от миналото си на стабилен класически бранд, основаващ се на добро име, класика и железен статус, сега Louis Vuitton е доста напред в модната въртележка...

All fashion преди 7 години

За разлика от миналото си на стабилен класически бранд, основаващ се на добро име, класика и железен статус, сега Louis Vuitton е доста напред в модната въртележка. Това дължим на щафетата на Марк Джейкъбс и настоящия му френски наследник Никола.

Разбира се, поддържането на нивото на къщата и интереса на публиката съвсем не е лека задача. Настоящият креативен директор постави началото на творчеството си в къщата с концепцията за съвременния дамски гардероб и оттогава насам развива идеята си ръка за ръка с щурия футуризъм, така присъщ на дизайн маниера му.

Говорейки си за футуризъм, той отново е силно застъпен в пролетно-лятната колекция на старата френска къща, разгърнат този път обаче в силните препратки на 80-тарския силует.

Пред медиите дизайнерът споменава, че черпи вдъхновение от площад Вандом в Париж, където скоро предстои и откриване на нов бутик за къщата, както и от жените на филма "Rive Droite, Rive Gauche" от 1984: "Това е страхотен филм за корпорации и адвокати. А жените там са толкова силни и изискани. Беше ми наистина любопитно да се потопя в тази естетика."

Французинът стартира колекцията с флуидни рокли с акцент в рамената, които по-късно преминават в силно изрязани костюми и якета. Циповете пък са разположени демонстративно по крачолите на тесните панталони и дантелени клинове. Роклите са прозрачни, красиво нарязани и напластени с различни текстури и декорации, носещи духа на диското от 80-те.

 

More All fashion