Следва

40 чифта есенни боти, които мигновено бихме свили от краката на звездите, обути в тях!

PFW Пролет/Лято 2017: Celine

Пролетно-лятната колекция на Фиби Файло за Celine е до голяма степен в колаборация с артиста Дан Греъм...

All fashion преди 7 години

Пролетно-лятната колекция на Фиби Файло за Celine е до голяма степен в колаборация с артиста Дан Греъм. Самият сет за дефилето е част от работата на Греъм, представляващ S-образна стъклена структура - рефлектираща и прозрачна, поставена по средата на пространството, докато моделите дефилират.

В бележки, оставени от Файло за колекцията, тя разказва: "Социалните интеракции, фантазията и животът като цяло са движещи сили в работата ми. Точно затова смятам, че инсталацията на Дан Греъм е интересен и силен начин за представяне на колекцията ми пред публика."

Дефилето отваря с традиционни дрехи в нетрадиционни пропорции, силно деконструирани и със сигурност, нестандартно стилизирани: оувърсайзд клиничен бял блейзър с комплиментиращи го панталони, на които обаче крачолите са навити, а под тях се вижда сет от принтирани флорални топ и панталони. Говорейки за причудлив стайлинг, редно е да отбележим още оувърсайзд чантите и различните по цвят обувки, съчетани в един аутфит: най-често съчетани жълта с кафява.

Оставяйки стайлинга настрана и поглеждайки отново към дрехите, забелязваме силно мъжкия маниер на скрояване на дрехите. Но освен тях, в колекцията се наблюдават още няколко изключително добри женствени рокли: те са красиво драпирани, често изрязани по гърба и съвсем деликатно на талията.

More All fashion