Следва

Топ 10 на седмицата. Туника-рокля

Defi - Проекция на лукса

Понякога красотата се крие в онези малки, но толкова специални неща, които остават за цял живот като скъп и фин...

Fashion преди 14 години

Понякога красотата се крие в онези малки, но толкова специални неща, които остават за цял живот като скъп и фин спомен. Неща, без които се чувстваме голи, разкрити, не толкова специални.

Един от най-важните аксесоари за модерните бизнес хора е химикалката. След красивите обувки, чантата и финия часовник, писалката говори най-много за теб самия, за ценностите ти, за професионализма ти.

S.T. Dupont е компания, която е символ на френския лукс. За новата си колекция от писалки, тя избира името Défi (“Challenge” на английски и „Предизвикателство” на български). Името е избрано съвсем умишлено, защото новите пишещи средства тестват законите на гравитацията и традицията, обявяват война на празния бял лист, превръщат се в символ на оръжие на ежедневното писане.

Défi се изправя срещу излишъка, защото зад изчистените си линии, това ново оръжие за писане се характеризира с аеродинамични и мощни черти, като краен успешен израз на новаторска технология.

Новите пишещи средства на S.T.Dupont са впечатляващи със своя уникален вид. Корпусът е конструиран според уникален и оригинален дизайн, който комбинира рамка от инжектиран метал с паладиево покритие и тяло съставено от карбонови влакна. Тази технология на прецизно инжектиран метал досега беше запазена единствено за производството на високотехнологични компоненти за аеронавтиката.

С тази линия писалки S.T.Dupont успя да адаптира пишещите средства към света на лукса. А тази година луксът се открива в изчистения дизайн, фините детайли и неоспоримо качество. Пишещото средство S.T.Dupont Défi е радикално и основно, придаващо усещането за нещо значимо, към което няма какво да се добави. Défi е обект на перфектен дизайн, ръчно полиран корпус като самата химикалка е сглобена във фабриката във Франция, което отново доказва, че това е продукт отличаващ се със съвършенство за всекидневна употреба.

Най-значимо сред качествата на Défi е, че тази химикалка поставя нови визуални стандарти, предизвиквайки традиционната концепция на дизайна на пишещите средства. Докато повечето химикалки използват метала като пръстен за обхващане на тялото, Défi използва метала по изцяло нов начин, като оформя свободно пишещото средство и оставя на пишещия съвършена свобода на изразяване. Корпусът от композит, свързан с мощния метален скелет осигурява на S.T.Dupont идеално тегло.

Заострената форма на клипа, перфектно интегриран в дизайна, позволява пишещото средство да се използва смело, да се пъхне в джоба без следа от колебание, със сигурно и самоуверено мъжествено движение, което говори повече от каквито и да е думи.

Писането е важно защото то разкрива много за нас. Почеркът говори за личността ни и не трябва да бъде затрудняван от неподходящото изразно средство. А с Défi писането е гладко, бързо и леко – като по вода – благодарение на новата генерация революционна химикалка за меко, ясно, прецизно и плавно писане. Ето това е и смисълът на лукса – удобство без мисъл.

Това пишещо средство, най-гениалното от своето поколение, комбинира втори начин на писане към функцията си на механичен молив: химикалка (черен, син и червен), електронна показалка или оранжев маркер.

Ако продължим да търсим и други признаци на истинския лукс, посветеното око ще забележи, че надписът на марката S.T.Dupont е гравиран дълбоко, мощно и елегантно, а логото “D” от метал, заобиколено от черен лак се намира най-отгоре като финална точка.

Тази линия пишещи средства, която предизвиква време, история, закони и традиции, е проектирана за ръката на решителния и непоколебим мъж, който знае, че думите са сила.

Defi на S.T. Dupont ще намериш в бутика на S.T.Dupont, магазин Kult, ЦУМ и сувенирен щанд Kult – бул.”Дж.Баучер” № 51
www.novea-bg.com

More Fashion