Следва

Месечен ХОРОСКОП - Ноември 2016

Сготви ми есенно, Щастливецо! Сготви ми нещо жълто, нещо оранжево, нещо сгряващо

null

All About Life преди 7 години

Ох, ох, гладни сме! Гладни сме за прекрасна сезонна храна! Гладни сме за пресни, апетитни, лъскави и цвърчащи в собствен сос съблазнителни вкусотии! И сме безспорно готови да си причиним тази хранителна вакханалия! Веднага! Ох, ох, преглъщаме вече…

 

Иска ли питане „Къде?” – не, разбира се! Отново отиваме (почти тичешком) в „нашия ресторант”, на любимото ни сепаре (запазили са ни го!) – в ъгъла на горния етаж, вляво от стълбите, до възхитителното кожено кресло. И докато не задоволим изцяло апетита на сетивата си, няма да мръднем оттук! За да си тръгнем доволни и щастливи от „Щастливеца”!

Да видим какво ни се ще да похапнем. Не сме сигурни все още, въпреки забележителните количество и разнообразие на предлаганите ястия и напитки. И именно заради това се допитваме до нашия любезен сервитьор – все така усмихнат и толерантен към неведението и капризите ни. Но само след минутка, минала в взаимноизключващи се словосъчетания, от типа на „Като че ли ми се иска „това”, обаче да не е много тежко, а в същото време да е леко сладко, но и малко калорично, но все пак да ме засити, и ако може да има нещо жълтичко, оранжевичко и червеничко в него, ...”, той ни успокои, че „ни е разбрал чудесно и да се оставим в неговите ръце”. За първи път мъж да ни усети веднага, кога ли свършва смяната му?!?

И така! Не след дълго, но напълно заслужено чакане (знаете, че в „Щастливеца” абсолютно всичко се приготвя сега и на мига), през което имахме време да обсъдим важни и интересни събития и случки, свързани с нас и приятелите ни, нашето момче в тъмносиня престилка ни донесе перфектната комбинация от природни дарове. И беше лека, и сезонна, и питателна, и невъобразимо вкусна! На него и готвачите пишем 10 по шестобалната система! Ако не ни вярвате – вижте, ако пак имате съмнения – идете!

1) Невероятно крехко филе от риба, в съчетание с пресни, хрупкави, есенни зеленчуци, потопило се небрежно в сос от карфиол и сметана, и отгоре поръсено с октомврийски орехи, песто и свежи листенца фелд (можете да избирате между цели 5 вида риби!).



2) Пухкави, леко препечени пилешки гърди, запълнени със сирене гауда, фурми и мед, поръсени със семки от Хелоуинска тиква, хрупкави хлебни трохи, ароматни канела и кимион, украсени със свежи листенца фелд, плуващи в сос от жълта тиква;



3) Ох, за десерт изядохме с все пръстите си комбинация от септемврийска реколта подбрани топли круши и ябълки, запечени със сладко от сушени плодове и филирани бадеми, поръсени с канела, мед, овесени ядки и микс от семенa. Ох, ох!



4) И за да ни е още по-страхотно и сочно на душите, отпивахме жадно и сластно от току-що приготвената домашна цитронада, в която главните роли се изпълняваха от: Негово Височество г-н Нар – за захранване на имунната система и по-добро кръвообращение, благородния Сеньор Лимон – за по-висок тонус и сияен тен, и няколко пресни листенца от устоцветната и невероятно ароматна Мадам Мента - за подсилване на мозъчните ни функции и подобряване на паметта. Ох, ох, за да не забравяме колко е вкусно в „Щастливеца”!

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.