Следва

Историята, която печели бижуто на HP е...

#Дари усмивка в McDONALD`S за онкоболните деца!

Те са палави и умни, усмихнати и лъчезарни, къдрави или не, с чипи нослета и лунички, може би, те са толкова обаятелни, колкото и всяко друго дете...

All About Life преди 7 години

Те са палави и умни, усмихнати и лъчезарни, къдрави или не, с чипи нослета и лунички, може би, те са толкова обаятелни, колкото и всяко друго дете, живеещо в съседния апартамент. Но с единствената разлика, че животът се е отнесъл несправедливо с тях в тази ранна възраст. Защото имат онкохематологични проблеми и това е непоносимо жестоко за тях и близките им. Затова всеки, сблъскал се с подобна безпощадност, търси вариант да си помогне или да отдаде помощ другиму.


Нана, Маги и Нора, заедно с Mr. McDonald, обмислят стратегия за привличане на повече клиенти

Слава на онези, които се престрашават да покажат лицата си и намират начини – със сигурност нелеки, да участват, подпомагат или създават кампании и фондации, събиращи всякакви средства, с които да сътрудничат за злокобната орисия.

Една от тези организации, чието име свързваме по-скоро с веригата заведения за бързо хранене McDonald's, е Благотворителната фондация за деца „Роналд Макдоналд” (RMHC), която разработва специфични програми, насочени към подобряване здравословното състояние и живота на децата и оказване на помощ за техните семейства. Фондацията има клонове в над 60 държави и региона по света, а в България вече 15 години активно участва в каузата за борба с мъчителната тегоба. Набраните средства, над 500 000 лв., по време на благотворителните кампании през изминалите 14 години, са дарени на трите специализирани отделения за деца с онкохематологични заболявания в София, Пловдив и Варна, и са изразходвани за медицинско оборудване, консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване.


Армен Назарян, Нана, Mr. McDonald, Иван

И тази година, от 7 до 30 ноември, във всички ресторанти на McDonald's в България, отново се провежда активна дарителска кампания. 20 стотинки от стойността на всеки закупен Happy Meal в този период, наречен McHappy Day и с наслов „#Дари усмивка” , се завещават в полза на Благотворителната фондация. Всеки от нас може да изрази своята съпричастност по този начин, както направиха известни български телевизионни водещи, музиканти, актьори, олимпийски шампиони и медалисти в ресторанта на пл. „Славейков”, като повечето от тях влязоха в ролята на „викачи” и застанаха зад касите, редом с екипа от служители и мениджъри. Сред известните лица официален гост бе и Негово превъзходителство, посланика на САЩ в България, г-н Ерик Рубин, заедно със съпругата си Никол Симънс. В кратката си, видимо емоционална, напълно по същество и на прекрасен български език реч, посланика сподели, че за него е чест да бъде част от благотворителната кампания в битката срещу болестите, засягащи, цитираме „най-малките НИ граждани, Нашите деца”. И добави: „Благодарим за вашите старания, усилия, щедрост и съчувствие! Пожелавам още много успехи, за да продължавате все така да се грижите за децата, нуждаещи се от опека, за семействата, в които растат и за професионалистите-медици, посветили живота си на отговорността за наследниците ни!”.


Посланик Ерик Рубин със съпругата си Никол Симънс

Всички наши популярни лица, с две бели изключения, облякоха отдалеч разпознаваемите на McDonald's червени фланелки, и заедно с персонала се сляха с клиентите в заведението, за да им разяснят и да ги насърчат в покупката на Happy Meal. Ролите изпълниха: Марта Вачкова, Нора, Маги Джанаварова, Нана, Искра Ангелова, Искра Радева, Йорданка Благоева, Таня Богомилова, Ваня Гешева, Николина Щерева, Здравка Йорданова, Ники Кънчев, Иван (без Андрей), Армен Назарян със съпругата си Инга. Най-вероятно поради професионални ангажименти не успяха да дойдат Поли Генова, Криста, Ирен Онтева, Мария Гроздева и сем. Саня Борисова и Ники Илиев.

За допълнителна информация можете да посетите www.rmhc.org


Марта, Искра А. и Нана приканват към каузата


Маги и Нора в ролята на "викачи"


Маги Джанаварова, Нора, Нана, Искра Радева


Марта, в компанията на големите ни спортистки Ваня Гешева, Таня Богомилова, Йорданка Благоева, Николина Щерева


Милите сладки баби - и те в McDonald's! 


Искра А. и Ники Кънчев подканват и американци да участват в кампанията


Познайте чии са обувките в средата!?! :)


Кристиано Роналдо годишно дарява стотици хиляди евро за онкоболни деца. Снимка Интернет.


Джони Деп активно взима участие в кампании за болни дечица. Снимка Интернет.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.