Следва

Стил урок на седмицата: Цветна Зима

С какво да сме облечени на Нова година? Съветите на Огнения Петел според зодиакалния знак

Винаги отдаваме дан на огнения знак, с който е ознаменувана Новата година , дори да сме далеч от източната астрология...

All fashion преди 7 години

Винаги отдаваме ден на огнения знак, с който е ознаменувана Новата година, дори да сме далеч от източната астрология - когато планираме новогодишното пътуване, какви подаръци да купим, дори при съставянето на празничното меню, ние неволно /или волно/ се ръководим по знаците на зодиака.

Огнения Петел е много весела, жизнерадостна, шарена и неимоверно ярка птица. И въпреки че огънят е червен, Петелът няма да се обиди, ако за Новогодишната нощ в тоалета ни има златно, сребърно, оранжево… Той няма нищо против дори срещу бялото.

Тотемът made in Asia на 2017 г. обича всичко смело. А това отговаря на последните тенденции, защото в момента на подиума са всички блестящи предмети, пайети и металик. ПОГЛЕД отново към тенденциите на Зима 2016/17 - ТУК

Ето и предписанията за късмет и щастие в Годината на Огнения петел по зодии:   

Овен



Рокля: Valentino

На Овенът ще му провърви най-много, тъй като неговият водещ цвят е червеното. Енергичното и динамично червено отразява истинските черти на характера на представителките на знака. Няма да им се налага да си блъскат главата и да импровизират с цветови решения за новогодишната рокля. Когато в гардероба си имаш малка червена рокля и освен това в твоят тотемен цвят – имаш огромен късмет. Остава само да я сложиш върху себе си. 

Телец


Рокля: Fendi

Цветът на успеха за Телеца е синият. Разбира се, този цвят е студен и ни се струва, че по никакъв начин не се вписва в пирамидата на топлите оттенъци-фаворити на Огнения Петел, но не бива да си разваляме настроението, защото този цвят е един от най-популярните този сезон. Пък и, ако се замислим, огънят може да бъде и син…

Ако все пак ни се иска да сме напълно в тон с модата през този сезон, можем за помислим и за нещо жълто, или пък златно – те също влизат в спектъра на Телеца. Не са основополагащи, но пак са подходящи за зодията.

Близнаци


Рокля: Phillip Lim

За представителките на този знак жълтото е решаващият цвят. Цветът на Меркурий носи на Близнака успех. А закъде без него в новогодишната нощ? Овен това жълтото е зареждащо, тоест придава енергия. Прекрасен заместител на жълтото е златното, което блести във всеки един смисъл. То ще ни отвлече от негативните емоции и депресивните настроения, настройвайки ни на нужната вълна.

Рак


Рокля: Rodarte

Ракът е воден знак, а управляващата го планета е луна. Къде тук би се вписал огънят, който ще бъде изгасен от водата? Затова и съветът е да заложим на бялото. Както вече споменахме, Огненият Петел уважава този цвят, а за Раците той е прекрасна алтернатива за Новогодишната нощ. Освен това, по този начин ще се различаваме от останалите дами в огнени рокли.

Лъв


Рокля: Gucci

Както и Овенът, Лъвът влиза в тройката на огнените знаци. Управляващата го планета е Слънце. Струва ни се, че с това изчерпваме казаното. Жълтото и червеното – това са абсолютните лъвски фаворити, които Петелът ще оцени.
За резервен вариант приемаме рокля в оранжево или бяло. Тези цветове е полезно да се носят при негативни емоции и стрес, защото гонят лошите мисли и стабилизират настроението. Така че, ако в Новогодишната нощ имаш нужда от повдигане на настроението, то вече знаеш как да го направиш.

Дева


Рокля: Tom Ford


Главният цвят за този знак на зодиака е кафявият. Решаващ момент е, че за тази зодия не са желателни ярките цветове. Девата е спокойна, умиротворена натура, затова идеалното отражение на вътрешното й аз е дрехата с приглушени оттенъци.

Що се касае до роклята за Новогодишната нощ, то тук е добре да обърнем внимание на червено-кафявото, в частност на керемиденото. Така ще удовлетворим и желанията на Огнения Петел, а също и на родния си знак от западния зодиак.

Везни


Рокля: Ashish


Синьото и небесно синьото и производните им оттенъци – това е! Да, цветовете са студени, да, към тях е равнодушен този, който ще царува през цялата следваща година, но въпреки това съветваме да не се отказвате от тях.

Както казахме, Петелът обича всичко ярко, така че защо не заложим на пола в цвят металик или на искряща материя, или на такава с пайети? Така, акцентирайки не на цвета, а на съпътстващите аспекти, ще умилим и двата хороскопа – и източния, и западния.

Скорпион


Рокля: Cinq A Sept

За Скорпиона цветовата редица за новогодишния тоалет е по-обширна от тази на другите зодии. Нюансите на тъмночервеното ще дадат простор на фантазиите. Бордо, гранат, вишна, а също и производните на виолетовото, слива – всичко това се приема от Петела.

Особено внимание заслужава пурпурното. То ще донесе успех, а също и, макар и този цвят да не е много разпространен, ти ще се чувстваш с него комфортно.

Стрелец


Рокля: Likely Perry

Според мнението на астролозите виолетовият цвят ще донесе успех на Стрелеца. Дори днес той има ореол на особена тайнственост. Напомняме, че през цялата си история този цвят се отличава от другите. Цялата работа е там, че е било трудно той да бъде създаден, използвайки единствено природни материали за бои. Затова този рядък цвят определено си е спечелил славата на кралски нюанс. Защото само кралските особи са имали възможност да носят дрехи в тези нюанси. Защо не последваш техния пример?

Козирог


Рокля: Nataniel Dobryanskaya

За Козирога най-подходящият цвят е кафявият. Но е необходимо да бъде разведрен. 
Земен цвят, символизиращ стабилност, кафявото не може само по себе си да придаде празнична атмосфера. Затова е важно да акцентираме с грима или с бижутата.

Ако по някакви причини не сме на „Ти“ с кафявото, то го заменяме за посрещането на Нова година с виолетов тоалет.

Водолей


Рокля: Ellery

Цветовият спектър на Водолея е доста разнообразен, но като на инат, нито небесно синьото, нито синьото, нито зеленото ще омилостивят Петела. Затова като вариант е изборът на пайетите или на бижутата в цвят металик.

Препоръчваме да изберете спокоен цвят. Ярките могат да нарушат баланса на настроението ви и да убият желанието за веселие през Новогодишната нощ.

Риби


Рокля: Isabel Marant Etoile

Представителите на този знак не харесват червения цвят, техни са зеленият, сребърният, виолетовият, лилавият.
Сребърният, без съмнение, ще бъде оценен от Огнения Петел и от приятелките ни, следящи модните тенденции.

Виолетовият и лилавият също са благоприятни да тоалета ти за Новогодишната нощ.

Но, понеже имаме избор, можем да отдадем предпочитанието си на този цвят, който ни предразполага повече.

More All fashion