Следва

Рокля за повод и без повод

Революция на циферблата - Hysek

Най-голямата мечта на всеки бранд в световен мащаб е да има уникален, разпознаваем стил...

Fashion преди 14 години

Най-голямата мечта на всеки бранд в световен мащаб е да има уникален, разпознаваем стил.

Идентичността на Hysek е категорична. Наложила се вече като една от най – добрите часовникарски марки в тази индустрия, тя е позната със своята изобретателност и уникален външен вид, многото творчески линии, с единствени по рода си корпуси, в които грижата към детайлите дава тази хармония, която носи продукта. Характерните елементи на HYSEK са представянето на циферблата на цифрите 1-5-7-11, новият клипс с прехлупване и отличителния дизайн на марката като перфектно продължение на корпуса.

След международния успех на марката, желанието й за допълнително развитие и независимост я ръководи да проектира свои собствени механизми. В резултат на това тази малката дизайнерска компания се превръща в пълна манифактура със собствено производство, разположено в град Lussy-sur-Morge, не далеч от Женева. По този начин Hysek потвърждава своята легитимност пред часовникарската индустрия. 

През 2006 г. Марката отпразнува своя първи 10-годишен юбилей. През тези години кристализира фундаментът от ценности, който Hysek залага във философията си, а именно да представя и създава продукти с открояваща се персоналност и идентичност, които обединяват high tech стила с изтънченост, и са насочени към хора, желаещи да притежават уникални продукти.

Линиите на бранда са разпознаваеми сами по себе си - Abyss, Kilada, V-king, Anegada, Duna, Io, Rebel .

ABYSS е ексклузивен модел, изключително творение на Hysek. Въртящият се горен пръстен с блокираща система осигурява перфектна четливост на показателите при всякакви условия, а кристалният долен капак на корпуса фокусира вниманието върху детайлите на специалния механизъм.

Модификацията на модела Abyss (на снимката горе) във версията Power reserve носи духа на впечатляваща мъжественост и енергия, благодарение на ретроградна стрелка, разположена на 6 часа и голяма дата на 12 часа.



За един от историческите си часовници Hysek казват: “Нито един от проектите, върху които e работено през годините, не е носил толкова напрежение, колкото този по създаването на серията часовници Kilada.”

След сериозно обмисляне и множество скици, се създават няколко отправни точки. Едната е, че стандартно всички про всички останали модели часовници се използва номерацията на часовете 12, 6, 3 и 9. Защо никога не се използват 1, 5, 7 и 11?

При изпробването на тази идея се открива, че това променя баланса на циферблата, изненадвайки окото, и те отвлича от инерцията. Също така мотивът е, че малкият мост, служи за отправна точка на корпуса. И повторен в деликатния дизайн на стрелките, този мотив прави възможната хармония, която до този момент липсва на часовниците.”

В 2009 година Hysek гостува в различни градове в България. Модели от най-известните линии на марката ще бъдат представени в ексклузивна зона в специално селектирани обекти у нас. Старта на събитието започна преди месец в магазин Хермес, в Русе и ще продължи до края на юни. Последните дни на месец юни експозицията ще се премести във Варна - магазин Класик, а финалната точка на гостуване ще е в ранната есен в град Пловдив. За всички посетили на обектите по-време на гостуването HYSEK ще разкрие някои чудеса на техниката и дизайна, които отразяват духа на марката и силната индивидуалност на часовниците в извънредно търсения и разпознаваем стил.

За повече информация посетете www.novea-bg.com

More from View Sofia

More Fashion