Следва

Double Trouble - Хеви метъл стил, а секси

Пет любопитни неща, които се случиха в модата

Миналата седмица се разбра, че модната компания на Кристиан Лакроа е пред банкрут и й остава съвсем малко до...

All fashion преди 14 години

1. Christian Lacroix Couture

Миналата седмица се разбра, че модната компания на Кристиан Лакроа е пред банкрут и й остава съвсем малко до фалит.

От модната централа в Париж обявиха, че ще бъдат съкратени много хора, като силно се надяват това съкращение на персонала да повлияе добре и да задържи марката на пазара.

На въпрос към главния дизайнер дали ще продължава да се представя на ревютата за висша мода при положение, че това е сериозен разход, той отговаря „Разбира се, как няма да продължа да се представям. Все пак имам опит от 22 години и правя висша мода.

Ще бъде изключително глупаво и тъжно, ако се откажа”. Въпреки че това силно ще повлияе на финансовото състояние на марката, ние се радваме, че дизайнерът не се отказва и продължава да ни радва с работата си.

2. Лейди Гага (Lady Gaga) на корицата на Rolling Stone



Появяването на певицата на корица на списание само по себе си не е кой знае каква новина, но тук може да говорим, че Лейди Гага определено е на път да се превърне в модна икона и най-изявена представителка на ексцентричния шик. На корицата тя е без дрехи, носи само боди с прикачени надути балони, което смятаме, че може да се превърне в нова мода. Все пак, такива личности налагат тенденции.

3. Дрехите на Мерилин Монро на търг




Миналата седмица известен аукцион обяви, че ще организира търг за дрехите на Мерилин Монро. Всички колекционери с нетърпение очакват този халат, с който се твърди, че Мерилин е била през последния си ден и дори е починала с него. Интересно каква ли ще бъде началната му цена?

4. Моника Белучи обрана




Миналата седмица, малко след Фестивала в Кан, италианската актриса Моника Белучи и съпруга й са били обрани. От тях са откраднати един лаптоп, италианския паспорт на актрисата и бижутата, с които тя е била на събитието, а именно бижута BULGARI за $111,000.

5. Краят на Veronique Branquinho



Белгийският дизайнер Veronnique Branquinho е отменил почти всичките си поръчки за есента поради факта, че кризата го е засегнала сериозно. Дизайнерът е прекратил работата си по колекцията за пролет/лято 2010 като е уволнил почти всичкия си персонал. Това е първият дизайнер, който обявява тотален фалит и марката си за несъстоятелна. Силно се надяваме да няма други със същата съдба, но не се знае.

More from View Sofia

More All fashion