Следва

Философия на женствеността

Конкурс за млади дизайнери

Миналата седмица се състоя още едно интересно събитие в София. Нели Митева и brain store project представиха...

All fashion преди 14 години

Миналата седмица се състоя поредното интересно събитие в София. Нели Митева и brain store project представиха конкурса за моден дизайн на Goethe InstitutCREATEUROPE, по уникален новаторски начин. На чаша вино и с ютия в ръка, Нели ни разказа повече за конкурса, за наградите и за ползите от такова събитие.

След това и ние се включихме в гладенето като точно тази дейност не ни се отдаде съвсем, но пък както се казва важен е опитът. А сега за конкурса:

До 15 Юни 2009 година и ти можеш да се включиш в конкурса за млади дизайнери. Трябва само да изпратиш портфолио с твои работи и можеш да бъдеш един от финалистите, който ще представи своя колекция на модно шоу в Берлин.

Createurope е награда за моден дизайн, която те приобщава към мрежата от креативни хора, провокира общественото съзнание и внимание и стимулира работата на младите творци и новите идеи.

В тази инициатива са включени както европейски висши училища за моден дизайн и Гьоте институтите в съответните страни, така и местни културни институции и частни партньори. Тази година в конкурса взимат участие млади дизайнери от Северна Африка, Европа и Близкия Изток.

Победителите ще бъдат определени в две отделни фази. В първия етап кандидати от участващите страни ще бъдат избрани да представят себе си пред представителна международна селекционна комисия. Финалната проява на събитието ще се проведе в края на октомври в Берлин и предлага публична платформа на участниците.

Национални прояви, програма за посещения на директорите на участващите висши училища по моден дизайн, симпозиуми и други ще придружават проекта с надежда да се изгради мрежа сред младите модни дизайнери, която да достига отвъд родните граници.

А най-интересни са наградите.

Най-добър изгряващ дизайнер
"Пакет Една година Берлин": 12 месеца в Берлин, включително настаняване, предоставяне на шоурум/ателие, учител, присъствие на модни панаири, снимка на колекцията на победителя за корицата на един брой от списание BLANK и др.

Най-авангардно решение
"Пакет Шест месеца Берлин": 6 месеца в Берлин, включително настаняване, предоставяне на шоурум/ателие, учител, присъствие на модни панаири, слайдшоу на колекцията на победителя за един брой от списание BLANK и др.

Най-добър студент
"Пакет Мода & Продажби": от 4 до 6 месеца платена работа в Нюрнберг, Германия, в отдели за дизайн, реклама, маркетинг и дистрибуция на Quelle и др.

Награда на публиката
Определя се чрез онлайн-гласуване: 3 месеца пълна стипендия в Лион, Франция (в Le Village des Créateurs), включваща обучение, настаняване, самолетен билет.

.... за повече информация:
www.createurope.com

More All fashion