Стил урок на седмицата: Минималистичен зимен гардероб

Както всяка друга зима, личният ни стил се крепи на малкото неща, без които не можем...

Както всяка друга зима, личният ни стил се крепи на малкото неща, без които не можем. Тези базови елементи изграждат напълно самодостатъчна визия, гарантирайки ни удобството да имаме нови и нови варианти, без да се налага да сменяме изцяло наличното в дрешника. Да, дори и да звучи доста лесно, всъщност голяма част от жените срещат трудности да отделят statement дрехите, които да бъдат малко на брой и да бъдат носени през целия сезон и не само. Вярно е, че постоянната смяна на трендове често действа твърде объркващо и точно това е причината да се научим да инвестираме в качествени дрехи, с висока годност за поне няколко сезона напред.

Рецептата за успех се крие в устойчивите комбинации. Затова се опитахме да сортираме 10 важни според нас категории. Преди да хукнем на шопинг да запълним липсите или да метнем всичко в чувала за дарения трябва да видим с какво разполага нашият гардероб. Разделяме го според указаните секции. Ако нещо липсва, значи е време да се зарадваме на нова придобивка. Но ако имаме например 13 броя почти еднакви дрехи в една категория, отделяме настрана тези, които най-малко носим. Когато всички категории са попълнени, тогава и само тогава инвестираме в нова покупка спрямо водещите тенденции.

1. Черната рокля:

Zara Fitted Dress: $129

Независимо дали я предпочитате little или проявявате склонност към обемни и дълги кройки, черната рокля е абсолютен must have за всяка дама. Тя е подходяща за официални и ежедневни случаи, за парти и за разходка в парка. Носим я с равни ботуши или боти през деня и на ток за специалните случаи. Отива еднакво добре на дълго палто или бомбър, спрямо личните предпочитания.

2. Пуловер с яка:


MSGM Ruffle and Stripe Turtleneck Sweater: $686,40

Трикът е да вземем правилния размер, така че да има място за долна дреха, без да стои нелепо. Разбира се, носим го в любимия цвят или принт и се съчетава отлично с деним. Turtleneck обещава да пази гърлото здраво, а и да скрие стилно косите от студения вятър.

3. Ботуши или боти с ток:


Aska Goldie: $450


Добре избраните боти или ботуши на ток, отговарят на климата навън и са достатъчно удобни. Затова залагаме на модел, който да върши двойна задача да пази топло и да стои стилно.

4. Едра плетка:

Sibling Oversized Intarsia Wool-blend Sweater: $546

Пуловерите са няколко типа, но освен това с яка, е добре да имаме и един едро оплетен и свободен. Носим го в макси размер и е сред любимите ни зимни дрехи.

5. Готиното палто:


Topshop Polar Bear Cocoon Coat: $180

Що се отнася до палтата, добре е да имаме едно по-изискано и друго по-ежедневно. Точно това на Topshop е супер тренди и е подходящо както за по-важни събития, така и за парти. Гъвкаво откъм съчетания, то стои еднакво добре с рокля и с пуловер и джинси.

6. Топлата шапка:


Gucci Wool Felt Beret: $295

Завършваме визията с шапка, комплеметираща стила ни. Колкото и да обичаме бийнитата, този сезон се завръщат баретите. Ако бихте заменили любимата ви зимна шапка с тази френска класика, то се уверете дали ще ви пази достатъчно топло.

7. Пухенката:


Uniqlo Ultra Light Down Parka: $69.60

Що се отнася до якетата, които наистина пазят топло, пухенката е лидер – спортен вид и достатъчно обем за дебелите дрехи. Одобрени от подиума именно за тази зима!

8. Дългите панталони:


Babaton Manchot Pant: $225

Забележете, че денима отсъства от класацията ни, тъй като е подходящ за всички сезони. Панталоните с по-широк крачол са доста лукави за зимно време – я духнал вятър вътре и за момент забравяте дали имате панталони въобще. Но с подходящият чифт боти всичко се нарежда.

9. Полата до коляното:


H&M Satin Skirt: $34.99

Въпреки че сатенът не е най-топлещата материя, полата до коляното я носим от всякакъв плат и е добре да бъде в дрешника ни. С нея стайлинг опциите се увеличават драстично – с обемния пуловер и кецове, с елегантен топ и боти на ток.

10. Равни боти:


Alexander Wang Hanne Leather Ankle Boots: $695

Те са задължителен must-have. Заложете на по-луксозни и избягвайте „просто семпли“ скучновати модели. Имайте наум да отиват на всичко в гардероба ви и все пак да бъдат акцент в аутфита!

Фешън сме и с Baileys

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.