Следва

Fashion Starter: Елеонора Каризи - пънк-мацка с нюх към модата

Истории от живота: Транссексуалната муза на Рикардо Тиши Леа Ти

Така започва звездната приказка на Леандра Медейрос Серезо, разказана от легендарния дизайнер Рикардо Тиши, който я взима под крилото си и дава старт на кариерата й на модел...

All fashion преди 7 години

"Звънна ми се една сутрин, за да ми каже, че ще започне да проституира само и само да събере пари за операцията си. Беше съкрушена! Тотално разбита! Сподели, че няма пари, че семейството й също няма да й даде пари. Въпреки това обаче беше твърда в думите си, че веднъж в живота си знае каква иска да бъде и нищо няма да я спре."

Така започва звездната приказка на Леандра Медейрос Серезо, разказана от легендарния дизайнер Рикардо Тиши, който я взима под крилото си и дава старт на кариерата й на модел.

Преди креативният директор на Givanchy, Леа Ти, както е професионалния псевдоним на модела, няма абсолютно никакъв опит - нито на модния подиум, нито пред обектива.


Въпреки това през 2010 година тя прави убийствена сесия за есенната колекция на френския луксозен бранд. А сега се появи и във Fall look book-a на Givenchy рамо до рамо с Ирина Шейк.


Къде обаче е уловката? И защо преди близо 8 години Леа е била готова да продава тялото си?

Дъщеря на известния бразилски футболен национал Тониньо Серезо, Леа се ражда МОМЧЕ и носи името Леандро. Израства в Италия, а детството й е изключително тежко, заради грубите подигравки на връстниците й.

"Всички забелязваха, че нещо не ми е наред. Беше ужасно. Израснах отхвърлена и винаги наблюдавана с любопитство", спомня си Леа.

Повратния момент в живота на Ти идва когато се решава да направи най-важната крачка, а именно да се подложи на операция за смяна на пола. Това се случва през март 2012, на тогава 31-годишния модел й се налага да замине за Тайланд.

"Болезнено е освен физически и психически, но смея да заявя, че това е най-прекрасното решение, което взех, защото ме направи изключително щастлива", заявява Леа, допълвайки, че в тази фаза от живота си се е научила да бъде малко или много егоист и да мисли само за себе си без да се влияе от мнението на другите.

Освен тази операция брюнетката ляга под ножа и за да намали носа си, да смали челото си и да сложи силикон в гърдите си. Въпреки грандиозните намеси, с днешна дата Леа изглежда повече от прекрасна и едва ли може да бъде сбъркана с мъж.

След пробива си за Givency през 2010, Ти стъпва и на модния подиум - първото й ревю е за Alexandre Herchcovitch по време на Седмицата на модата в Сао Паоло през 2011 година. Малко по малко лицето на транссексуалния модел почва да краси страниците на списанията Vogue Paris, Hercules Magazine, Interview Magazine, Cover Magazine и Love Magazine.


Преди 4 години Forbes избира Леа Ти за една от дванадесетте жени променили италианската мода, като името й се нарежда до това на Мичуа Прада, Ана Делло Русо и покойната вече Франка Созани.

Успехите на Леа не спират дотук, година по-късно тя вече е лице на бранда за грижа за косата Redken, което я прави и първия транссексуален модел даващ името и лицето си на глобална козметична компания.

С две думи, година след година Ти пише история. Миналата година Леа стана и първият открито транссексуален модел, който се включва в церемонията по откриването на Олимпийските игри в Рио.

35-годишната Леа Ти е върл защитник на много LGBT (ЛГБТ (или ГЛБТ) е акроним, от първите букви на думите и означаващ всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора) каузи и въпреки известността си все още среща известен хейт от страна на много хора.

"Хората все още не ме възприемат добре, нито другите като мен. За това се включвам и в много каузи, които се борят срещу дискриминацията и хомофобията", признава си брюнетката.

Ние пък обожавам как Леа Ти разбива бариерите и определено сме убедени, че името й ще продължава да жъне успех след успех в модните среди.

More All fashion