Следва

Продължението: Alexander Wang с още една колекция за Adidas

Mini trend: Stirrup pants

Спокойно можем да кажем, че от стилистична гледна точка, 2017 ще е под пълното влияние на 80-те години на миналия век...

All fashion преди 7 години

Спокойно можем да кажем, че от стилистична гледна точка, 2017 ще е под пълното влияние на 80-те години на миналия век. Реакциите от този факт са смесени, част от нас са ужасени, а други са в истински възторг. Знаейки всичко това, завръщането на един особено ярък детайл от тази модна епоха изглежда неизбежно... Да, говорим именно за стиръп панталоните или опростено казано клин с ластик под петата, които макар и да са предимно ненавиждан акцент от миналото, сега стават тренди повече от всякога.

Първите им стъпки видяхме при есенно-зимните дефилета в Милано и Париж, където Консуело Кастилиони, Донатаела Версаче и Демна Гвасалия пуснаха тренда в действие съответно при Marni, Versace и Balenciaga, а оттогава насам те са буквално навсякъде. Стрийт стайл звездите не спират да се снимат с тях, а хай стрийт брандовете "бълват" нови и нови предложения почти ежедневно.

Носени с ластика в обувката или извън нея, стиръп панталоните са интересна стрийт идея, която лесно освежава дори и напълно класическия гардероб. Безспорно най-забележителното стайлинг предложение идва от Balenciaga, където доста спортната интерпретация на панталоните е съчетана с високи стилето в крещящо розово и множество кристали. Интерпретирани по този начин, но и по много други, стиръп панталоните влизат в списъка със задължителните стилови експерименти за настоящата модна година!

На снимката горе: Versace Есен/Зима 2016


Marni Есен/Зима 2016


Balenciaga Есен/Зима 2016


Balenciaga Есен/Зима 2016

More All fashion