Кой кой е в модата днес: Toni Maticevski

Тони Матичевски е добре познато име в модния свят. Неговата работа бива описвана като "пленителна, красива, сложна, вечна и хипнотизираща" и се състои от архитектурни силуети и прекрасни, почти нереални драперии...

Тони Матичевски е добре познато име в модния свят. Неговата работа бива описвана като "пленителна, красива, сложна, вечна и хипнотизираща" и се състои от архитектурни силуети и прекрасни, почти нереални драперии.

Тони е с македонски произход, но още като дете се мести с родителите си в Мелбърн, Австралия, където по-късно започва неговата история с модата. Жаждата за развитие го отвежда в Ню Йорк, където дизайнерът започва работа при Donna Karan, а след това и в Париж при Cerruti. Опитът при утвърдени имена в модата се оказва безценен за младия дизайнер, но и също така го помага да осъзнае, че създаването на бранд и промотирането на личната му естетика би му донесло по-голямо удоволетворение. И така, скоро след това прохождащият дизайнер се завръща в родния Мелбърн, където през 1999г. основава едноименния си бранд Maticevski.

В ранните години от кариерата си, Тони работи и за други брандове, сред които и Dita Von Teese, Nobody Denim, Collette Dinnigan и Myer. Наред с това организира изложби и работи за кратко като моден директор на списание Poster.

Трудът му е високо ценен в цял свят и негови творби се поръчват като част от изложбите на националната галерия "Виктория" в Мелбърн, галерия "Бендиго" и модния институт по дизайн в Лос Анджелис.


Кейт Ъптън в Maticevski


Шанел Иман в Maticevski

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.