Следва

S.Pellegrino търси най-добрия млад готвач!

Huawei и Saatchi Gallery представят първата изложба за selfie снимки

Третият по големина световен производител на смартфони Huawei ще представи в партньорство с прочутата Saatchi Gallery първата по рода си изложба за селфи кадри „From Selfie to Self-Expression“...

All About Life преди 7 години

Третият по големина световен производител на смартфони Huawei ще представи в партньорство с прочутата Saatchi Gallery първата по рода си изложба за селфи кадри „From Selfie to Self-Expression“. Експозицията ще дебютира в Лондонската галерия на 31 Март и представлява първата изложба в света, разкриваща историята на селфи снимките от старите майстори на кадъра, до днешните модерни тенденции в селфи заснемането.

Изложбата ще подчертае нарастващата роля на смартфона като артистична платформа за себеизразяване. Huawei е възложила на десет вълнуващи млади британски фотографи да създадат творби, използвайки новите смартфони на компанията с двойна камера, разработена в партньорство с Leica. Произведенията на тези млади творци ще бъдат посветени на първокласната смартфон фотография.

Изложбата „From Selfie to Self-Expression“ ще покаже ключови творби, много от които ще включват интерактивно, дигитално и потребителско-генерирано съдържание, от разнородни артисти като Кутлуг Атаман, Кристофър Бейкър, Джуно Калипсо, Трейси Емин, Ван Гог, Мохау Модисакенг, Рембранд, Синди Шърман, Гавин Тюрк и Веласкес. До произведенията на много влиятелни художници ще бъдат изложени и селфитата, които бързо са се превърнали в икони на дигиталната ера – от красиви и грандиозни до безумни, лоши и опасни. Изложбата ще бъде открита на 31 март и ще продължи до 30 май 2017 г., като ще обхваща повече от един етаж пространство в Saatchi Gallery.

Конкурс #SaatchiSelfie
Паралелно с откриването на изложбата, Saatchi Gallery и Huawei обединиха усилия, за да предоставят на творци, фотографи и ентусиасти по целия свят, шанс да покажат своите най-креативни селфита пред света,и да видят своите творби, изложена в галерията Saatchi, като част от конкурса #SaatchiSelfie. Конкурсът ще бъде оценяван от жури от прочути творци и иноватори. Като допълнение към представянето на техните селфи творби в изложбата „From Selfie to Self-Expression“, десетте избрани участници ще получат също така най-новия смартфон на Huawei, а големият победител ще получи безценно фотографско изживяване, което ще бъде обявено по-късно. Победителят в конкурса #SaatchiSelfie ще бъде обявен по време на откриването на изложбата в Лондон на 31 Март. Надпреварата е отворена за подаване на кандидатури от 23 януари. Детайли могат да бъдат намерени на http://www.saatchigallery.com/selfie.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.