Следва

MFW Есен/Зима 2017-та: Aigner

MFW Есен/Зима 2017-та: Dolce & Gabbana

Есенно-зимното дефиле на Dolce&Gabbana за 2017-та се превърна в сензацията на миланската седмица на модата...

All fashion преди 7 години

Есенно-зимното дефиле на Dolce&Gabbana за 2017-та се превърна в сензацията на миланската седмица на модата. С каст от 140 човека и хаштаг #realpeople Доменико Долче и Стефано Габана, затвърдиха стратегията, която градят старателно през изминалите няколко години, а именно силната връзка със своите почитатели, семейните ценности и вечното уважение към майката.

В каста попадат разнообразни лица, сред които и блогърките Кристина Базан и Ейми Сонг, нашият тенисист Григор Димитров, членове на европейските кралски семейства, деца на знаменитости, живо изпълнение от Остин Махоун и нито един истински модел. Интересно решение от страна на дизайнерите е, че самите "модели" са се погрижили за стайлинга на дрехите, които носят: "Характерът на хората е от истинско значение за нас. Това е нашата движеща сила в работата от самото начало - първото ни дефиле от средата на 80-те години също бе с реални хора. Посланието е, че трябва да се приемеш такъв, какъвто си. Това е!"

Имайки предвид сензацията, която предизвиква подборът на "модели", самите дрехи остават сякаш на заден план. Но за сметка на това, цялата разпознаваема и обичана естетика на италианския бранд е налице: лукс и разточителност, дантели, флорални принтове и обувки-бижута. Но и реално погледнато, младежката аудитория, която е и таргет групата на бранда в момента, се влияе повече от визията, отколкото същността зад идеята...

More All fashion