Да живееш според „хюга“: За какво говорят всички?

Тази книга ни преследва, и нас и вас, и наистина, ама наистина, е навсякъде!

Тази книга ни преследва, и нас и вас, и наистина, ама наистина, е навсякъде! Какво обаче стой зад "хюга" и защо всички са полудели по щастливия живот на датчаните?

Някак си, ей така от нищото, целият свят пожела да се научи да живее според скандинавското изкуство!

Думата „хюга“ влезе в списъка на най-употребяваните през 2016 година според версията на Оксфордския речник. През изминалата година в англоезичния свят са публикувани 10 книги на тази тема. Най-известната е, освен тази на Майк Викинг, и на журналистката Ану Партанен „The Nordic Theory of Everything: In Search of a Better Life“ - неин съветник е телевизионната водеща Опра Уинфри.

„Хюга“, което най-лесно се превежда като „уют“ е достояние не северните страни и техния начин на живот, който те култивират: без да бързат, дизайнерски, изпълвайки го с топлина. Ще ти разкажем как да пренесеш постиженията на най-успелите страни в своя бит и да започнеш да живееш според „хюга“.

Какво означава това?
Не същества точен превод на думата, знаем само, че най-близка по значение е думата „уют“. Първоначално това обяснение идва от норвежкия език, където значението е „благосъстояние“.

„Хюга“ - това е все едно да създадеш топла атмосфера, да се наслаждавате на хубавите моменти с близките си хора.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.