Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата от детските книжки

Обичаме хубаво вино? Приятно ни е, Deja Vu!

Миг на удоволствие. Онези познати аромати, вкусове и радостно вълнение, което сме изживели тогава...

All About Life преди 6 години

Ние сме градски хора, които обичаме вино. Както обичаме удоволствията от живота, толкова по-хубав, колкото по-истински го живеем. С познатите и непознати аромати, милиони вкусове и радостно вълнение от всеки нов ден, всяка нова среща, всеки изживян момент.

Често имаме Déjà Vu - моменти, изпитани някога, които се появяват изненадващо, в сърцата ни се усеща тръпка и ние се пренасяме в миналото. Нещо в света, нещо у нас, спира, прави половин крачица назад, преди да ни изстреля в бъдещето, където всичко ново е добре забравено старо. Тази прелест на традициите, на кръговрата, на вечността, идеално въплатена в един извънредно успешен роден продукт. 

Вината Déjà Vu на винарска изба Братя Минкови са ретро наследството в нов, съвременен вид. Доверяваме му се не само заради приятната сигурност, че ще опитаме поредното добро вино на избата, но и заради удоволствието, да се докоснем до световно признатите бели вина на марката.

Déjà Vu Совиньон Блан х Семийон и Déjà Vu Шардоне, всяко с изискан, виртуозен характер, готов да накара краката ни да омекнат от влюбване и да ни припомни онзи любим миг, изживян някога, някъде, и повикан пак, отново. 

Първо се влюбихме в Совиньон Блан х Семийон - класическия бял бленд, широко произвеждан и предпочитан във Франция, заради добрия баланс, който се постига от двата сорта. Сякаш в déjà vu, опитваме класическия купаж, но сме в България и сме опиянени от силния аромат на виното, в който се долавят коприва, зелена ябълка и цитрус, а вкусът е елегантен и хармоничен с освежаващ финал и дълъг спомен за себе си.

Déjà Vu Совиньон Блан х Семийон от изба Братя Минкови се произвежда от собствените лозя на винарната в Карнобатския край в землищата около селата Терзийско и Деветак.

Това е вино, което с лекота ни пренася на морския бряг и докато бризът непокорно роши косите ни, ние се наслаждаваме на вкуса и аромата му, хапвайки морски деликатеси и хрупкави аспержи.

Déjà Vu Совиньон Блан х Семийон никак не случайно е толкова приятно опияняващ. Виното е носител на Сребърен медал от Decanter World Wine Awards 2016, само докато го казваме, се изпълваме със заслужена национална гордост!  Защото: Годишните награди на английското списание Decanter имат най-голяма тежест за световния винен елит. Конкурсът е известен с изключително строгите критерии и високите изисквания на журито, което е натоварено с мисията да изберат най-добрите селекции измежду над 16 000 претендента от цял свят. Понякога летвата е твърде висока дори за утвърдени международни производители.

Другият ни любим бял винен сорт - Шардонето, винаги е бил сърцето и душата на винарството. До ден днешен е главен виновник за ненадминатите бели бургундски вина, които привличат с изключителния си финес, мощен аромат и безспорен афинитет към лекото докосване до дъба. В тях се откриват разнообразни вкусове и аромати, като преобладават ябълка, круша, лимон, в комбинация с изключително минерално присъствие.

Направено в най-добрите традиции на шардонетата на Бургундия Déjà Vu Chardonnay ни връща към идеята за класическото шардоне от нашите спомени...

Сухо бяло вино с красив, светло златист цвят с нежни зеленикави оттенъци. Ароматът му е свеж и комплексен, с нюанси на цитрус, приятно комбинирани с фини цветисти акценти, минерали, подправки и мока. Има нежен, свеж и сочен, ароматен финал. Обожаваме да комбинираме с рибни ястия с ароматни сосове или пък бели меса с умерени подправки, както и да го пием в компанията на любими хора.

Déjà Vu Шардоне е насително "златен", защото е носител на Златен медал от Concours Mondial de Bruxelles 2016г.
Конкурсът, изградил репутация нa независим, строго организиран и признат от търговци и потребители. Всяка година в него взимат участие повече от 9000 вина и спиртни напитки от 55 страни в света. Журито се състои от 320 професионални съдии от 40 националности. Конкурсът е първото международно състезание, което контролира наградени вина след събитието, за да се гарантира легитимността на резултатите.


 
Deja Vu – впечатляващи български вина, които превръщат всеки момент в подходящ за вино.

More All About Life

Sugar Daters вече и в България

All About Life преди 4 дни

SugarDaters, водеща sugar dating платформа, е развълнувана да обяви разширяването си в България, в отговор на нарастващото търсене на sugar dating запознанства в региона. Стратегическият ход идва след превода на уебсайта на български и стартирането на персонализирани блог постове, насочени към българските потребители.

Франция стана първата страна в света, чиято Конституция гарантира правото на аборт

All About Life преди 1 седмица

Франция стана първата страна в света, в която правото на жените на аборт е официално записано в конституцията. Съответната поправка, която бе приета от френския парламент, е официално одобрена, съобщи телевизионният канал Public Senate.