Love to quote: 30 зареждащи цитата от Китайската философия

Зародена в тежки времена на войни и предавана през векове и поколения, философията, в която вярват хората от Китай се е запазила до ден днешен...

Зародена в тежки времена на войни и предавана през векове и поколения, философията, в която вярват хората от Китай се е запазила до ден днешен, под формата на мисли, сентенции и мъдрости, които китайските философи тогава са съхранили в писания и школи, за да можем днес да се докоснем до тях.

Китайската народна култура не спира да се развива и да ни вълнува, не само защото е толкова древна, но и именно заради мъдростта, която струи от нея, разбирането за света и мястото на човека в него, както и простичката идея за това как да бъдем щастливи и да живеем смислено на тази Земя.

И долните, макар и малко, примери ни го доказват. Избираме едни от най-добрите афоризми, пословици и поговорки, за да се заредим с техния дух за следващите поне седем дни:

"Говори само тогава, когато можеш да подобриш тишината".

"Ако ми кажете нещо, ще ви повярвам. Повторите ли го, ще започна да се съмнявам. Продължите ли да го настоявате, осъзнавам, че ме лъжете".

"Не се притеснявайте, че вървите бавно. Страхувайте се да стоите на едно място".

"Добротата в думите създава доверие.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.