Следва

After Party Met Gala. Редакторите гласуват по съвест, вижте кой печели!

Ревюто „VERSUS": Контрастът като понятие в модата“ в Майски дни на модата 2017

На 03. май от 19:00 часа във Vogue Vision Academy ще бъде дадено началото на Майски дни на модата 2017. Събитието е част от мащабен проект на преподаватели и студенти от...

All fashion преди 6 години

На 03. май от 19:00 часа във Vogue Vision Academy ще бъде дадено началото на Майски дни на модата 2017. Събитието е част от мащабен проект на преподаватели и студенти от департамент „Дизайн“ на Нов български университет, включващ поредица от модни ревюта, модни инсталации, моден пърформанс, изложба, семинари, уъркшоп, обучения, дискусии.

Старт на инициативата ще бъде модното ревю „VERSUS - контрастът като понятие в модата“, което ще представи резултати от провелия се през април майсторски клас по мода под ръководството на дизайнерката Евгения Попова. Нейният бранд „EVGENIA Popova“ се развива изключително успешно в последните години като участва на различни модни изложения в Париж и Лондон. Евгения Попова работи основно в България, а продава своите продукти в Англия, Франция и Германия. Марката „EVGENIA Popova“ в последните няколко години дава шанс на млади дизайнери, завършили успешно „Мода“ в НБУ, да се развиват и работят за нейния бранд.

През краткото време, с което разполагаха, студентите успяха да изградят цялостна концепция за модна колекция, да реализират своите проекти, следвайки стъпка по стъпка принципите за създаване на една модна колекция, и да изградят своите модни импровизации по темата. Участниците бяха разделени на шест отбора, като на всеки беше дадена конкретна подтема. Бъдещите дизайнери работиха с голямо вдъхновение и творчески ентусиазъм, и успяха да покажат впечатляващи работи на заключителната презентация – мултимедия със селекция от творческия процес, концепциите и проектите на колекциите. Показани бяха и заснетите фотосесии на реализираните студентски проекти.

Всички работни екипи получиха отличия за представените колекции. В майсторския клас участваха студенти от БП „Мода“ и МП „Мода и бизнес стратегии“.

Отбор 1: Адриан Михайлов, Мая Матева и Александра Стайкова

Отбор 2: Богдана Костова и Айшен Мехмед

Отбор 3: Антоанета Пенева, Кирил Георгиев, Ивияна Зашева, Кристина Колодеева и Юнвер Кьосе

Отбор 4: Глория Димитрова, Мартина Бонева, Христина Чекова и Марио Йонев

Отбор 5: Христина Драганова, Хаджидже Саберпур, Марзие Пирани и Калина Стоянова

Отбор 6: Николай Танчев, Маргарита Станкова и Анна Манукян

More All fashion