Valentino Resort 2018: Ъндърграунд от Ню Йорк

Пиерпаоло Пичоли продължава да рисува своя самостоятелен път в Valentino вече четвърти сезон поред...

Пиерпаоло Пичоли продължава да рисува своя самостоятелен път в Valentino вече четвърти сезон поред. За круизната си колекцията 2018-та, дизайнерът черпи референции от 70-те години на миналия век в Ню Йорк и изгряването на хип-хоп културата. Редно е да се отбележи, че макар и посоченото вдъхновение да е забележимо в колекцията, то всъщност е предадено по много деликатен и завоалиран маниер, подчертаващ майсторството и елегантността на италианския дизайнер.

Спортните детайли поставят основите на водещото вдъхновение, които, следва да отбележим, са доста нетипични за къща като Valentino, но пък, също така, внасят немалка доза свежест в развитието на колекцията. Те се преплитат още с добре познатото ни от италианската къща - високи романтични яки; изящни дантели; макси дължини.

На пръв поглед грубите памучни платове с военни загатвания са декорирани с пачуърк мотиви или тежки бродерии; фитнес чорапите пък са изработени от рипсена коприна; докато чехлите са от норка, а кецовете са апликирани с пера. Необяснимо как, Пичоли за пореден път успява да наложи личната си естетика, преплетена с ценностите на старата къща, гарантирайки си заедно с това и огромен комерсиален успех, което и, както знаем, е водещо за съществуването на всеки един бранд...

В галерията горе>>>
Valentino Resort 2018!

Коментари: 2

V
Vintage queen (2017/05/25 / 21:05)
О,да, на снимки 38 и 39 е абсолютно наш мотив!
C
Centipede (2017/05/25 / 16:57)
Направих си регистрация, специално за да коментирам статията. Винаги съм се възхищавала на Valentino и невероятно фееричния, женствен, фин силует на творенията им.... но когато видях какво плагиатство е направил дизайнера в тази колекция...няма как да не се възмутя! Това е висша мода, а той копира дословно в един от моделите си наши автентични фолклорни мотиви, дори не само мотиви-цялата визия на престилката от българската носия! 1 към 1! Дори е тъкана и вързана по същия начин. Според мен не е етично. Интересно, че никой не забелязва това.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia