Следва

Силиконовият бюст е склонен към изневери

Поклон пред Краля на попа

Лексиконите ни в прогимназията се пълнеха с негови образи от всевъзможни източници и редом до АББА, Лили Иванова и Емил Димитров, или в най-добрия случай Бони-М, в полето любим певец стоеше попълнен Майкъл Джексън....

Лица преди 14 години

Лексиконите ни в прогимназията се пълнеха с негови образи от всевъзможни източници и редом до АББА, Лили Иванова и Емил Димитров, или в най-добрия случай Бони-М, в полето любим певец стоеше попълнен Майкъл Джексън.


До този момент, когато чуя някое от неговите парчета, се потапям в носталгичните 80, когато всички момичета бяхме влюбени в него, а момчетата носеха бели чорапи с мокасини и скъсени крачоли по същата причина.

Признаваме, че стилът му е висока класа, никой и до днес не може да сбърка чия е комбинацията жълто елече, бяла риза, папийонка или пък костюма в злато.



Всеки от нас е споменавал десетки пъти Краля на попа в неформални или нарочни разговори. Той умееше да приковава вниманието, да буди недоумение, да е безумно интересен. Качество на екстремно талантливите хора. Невероятен музикант, истински бисер между надарените всеобщо мънистата от фамилията Джексън, Майкъл освен страхотните парчета, остава в историята и като истински моден феномен.


От червеното яке с ципове до ръкавиците през пайетите, ламето, черните кожени панталони и сака, тънките вратовръзки и всичко между тях, той никога не спря да прави впечатление и да е пръв след равни. И успя да накара света да го следва, вярно, с променлив успех, но постоянно.



Сега половината свят ще извади от гардеробите си всичко, което може да напомни на стила на Краля и повярвайте, това ще е новият зимен тренд.


Жалко, че не ни се даде шанса да го чуем на предстоящото му турне, както част от нас възнамеряваха. Сигурни сме, че щеше да е велико.


Поклон!

 

More Лица